Csirkemellet baconbe tekerve meddig sussem sutobe? Vagy serpenyobe jobb lenne? Honnan tudom, hogy jo? Esetleg valami fuszerezesi tanacs?
Szia.
Szerintem sütőben süssd. Először alufóliával takard le, süssd úgy 45percig kb, aztán szedd le a fóliát, és tekerd kicsit feljebb a hőfokot. kb 10percig süsd még.
Én így szoktam. Esetleg még locoslj rá egy kis vajas zöldfűszeres cuccot, hogy ne legyen száraz.
Só,bors, fokhagyma elég a fűszerezéshez. Sóval bánj óvatosan, mert valószínűleg a bacon is sós.
Szia, én a mellet kicsit kiklopfolnám, mint a rántott húshoz és enyhén befűszerezném mindkét oldalát grillcsirke fűszersőval (ízfokozó mentes!).
Ráfektetném a bacont és szépen felgöngyölném, fogpiszkálóval megszúrnám.
Tepsibe kevés olajat öntenék és beletenném a husikat. Alufóliávaé lefedve 170 fokon sütném kb. 40 percig, majd levenném a fóliát és 200 fokon rápirítanám a tetejét. Ha hústűvel megszúrod és puha a husi, jó.
Barárom, a fenti tanácsokat csak akkor fogadd meg, ha kiszáradt húst akarsz!
40 perc egy csirkemellnek??? Ezért volt jó régen a nőknek a háztartási ismeretek óra...tanultak is valami főzés-szerűséget.
A baconos felgöngyölésnél hirtelen kell lepirítani a csirkét, pici olaj kell csak, mert a baconból fog még zsiradék kisülni.
Tapadásmentes serpenyőben süsd amúgy is.
Ha ropogósra sült a rajta lévő bacon, tuti, hogy a hőközléstől a belseje is már elkészült.
Érdemes kisebb falatokat (kb. ujnyi vastag és kisgyermek tenyérnyi nagyságú) csinálni.
MAXIMUM 5-8 PERC oldalanként.:)
*egy szakács
A begöngyölítés/baconba tekerés nem csak henger forma világú lehet, főleg nem egy háztartási konyhában, ahol a fine dining tálalás az utolsó szempont...:D
Kedves trollkodó hozzá nem értő, tehát a leírás helyes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!