Csirkemellet baconbe tekerve meddig sussem sutobe? Vagy serpenyobe jobb lenne? Honnan tudom, hogy jo? Esetleg valami fuszerezesi tanacs?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Szia.
Szerintem sütőben süssd. Először alufóliával takard le, süssd úgy 45percig kb, aztán szedd le a fóliát, és tekerd kicsit feljebb a hőfokot. kb 10percig süsd még.
Én így szoktam. Esetleg még locoslj rá egy kis vajas zöldfűszeres cuccot, hogy ne legyen száraz.
Só,bors, fokhagyma elég a fűszerezéshez. Sóval bánj óvatosan, mert valószínűleg a bacon is sós.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Szia, én a mellet kicsit kiklopfolnám, mint a rántott húshoz és enyhén befűszerezném mindkét oldalát grillcsirke fűszersőval (ízfokozó mentes!).
Ráfektetném a bacont és szépen felgöngyölném, fogpiszkálóval megszúrnám.
Tepsibe kevés olajat öntenék és beletenném a husikat. Alufóliávaé lefedve 170 fokon sütném kb. 40 percig, majd levenném a fóliát és 200 fokon rápirítanám a tetejét. Ha hústűvel megszúrod és puha a husi, jó.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Barárom, a fenti tanácsokat csak akkor fogadd meg, ha kiszáradt húst akarsz!
40 perc egy csirkemellnek??? Ezért volt jó régen a nőknek a háztartási ismeretek óra...tanultak is valami főzés-szerűséget.
A baconos felgöngyölésnél hirtelen kell lepirítani a csirkét, pici olaj kell csak, mert a baconból fog még zsiradék kisülni.
Tapadásmentes serpenyőben süsd amúgy is.
Ha ropogósra sült a rajta lévő bacon, tuti, hogy a hőközléstől a belseje is már elkészült.
Érdemes kisebb falatokat (kb. ujnyi vastag és kisgyermek tenyérnyi nagyságú) csinálni.
MAXIMUM 5-8 PERC oldalanként.:)
*egy szakács
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
A begöngyölítés/baconba tekerés nem csak henger forma világú lehet, főleg nem egy háztartási konyhában, ahol a fine dining tálalás az utolsó szempont...:D
Kedves trollkodó hozzá nem értő, tehát a leírás helyes.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!