Palacsintába tehetek liszt helyett búzadarát? Nem rontom el vele?
Megkívántam a palacsintát, de sajnos elfogyott a lisztem. Minden más hozzávalóm van, csak liszt nincs. Illetve van itthon búzadarám, és arra gondoltam azt használok liszt helyett. Ez mennyire jó ötlet? Aki esetleg csinálta már vele, írna nekem jó receptet? Picit félek hogy elrontom vele.
Előre is köszönöm :)
Én szoktam grízből csinálni lepényt, egyszerű, gyors, olcsó, ...igaz, nem palacsinta, de ízre hasonló.
Egy 3 dl-es bögrébe beleütsz egy egész tojást, csipet só, 1-2 vaníliás cukor, attól függ mennyire édesen szereted (rendes cukor is jó)a bögre valamivel több mint feléig feltöltöd grízzel, összekevered, majd beleteszel annyi tejet, hogy tele legyen a bögre és ezt is megkevered.
10 percet állni hagyod, hogy dagadjon a gríz.
Utána jól felkeverve - mert lesüllyed a gríz - beleöntöd kiolajozott serpenyőbe (én vajjal szeretem), lefeded és kis vagy közepes lángon megsütöd az egyik oldalát.
Lapáttal alányúlsz és megfordítod, a másik oldalát is megsütöd, de ahogy írtam a fedő fontos!
A serpenyőd nagyságától függően lesz egy nagyjából 1 cm vastag, palacsintaízű lepényed, amit azzal kensz meg amivel akarsz!
A 10 perc dagadást leszámítva, hamarabb megvan, mint ezt leírtam, olcsó és finom.
Dehogy tehetsz, hogy tehetnél már?
Semmi köze a kettőnek egymáshoz.
Smarni (császármorzsa) lett volna belőle. Én mindig grízzel készítem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!