Valakinek van bevált mac and cheese receptje?
Több helyen utána néztem, de mindenhol más alapanyagokból és más elkészítést írtak.
Előre is köszönöm!
Ami nekem a legjobban bevált és a legegyszerűbb. Mi négyen vagyunk, a mennyiség bőven elég.
1 liter tejet felteszek egy nagy kerámia wokban forrni. Közben lereszek kb 25 dkg sajtot. Ez lehet füstölt, cheddar, vagy többféle maradék darabocska lereszelve. A tejet megízesítem, még forrás előtt. Só, bors, fokhagymapor. Amikor a tej forr, beleöntök 0,5 kg szarvacska vagy rövidcső tésztát. Azt az apró macaron tésztát nem igen kapni felénk. Szóval forr a tej, bele a tészta. Kicsit kevergetem, majd takarékra veszem a lángot és lefedem. Pár percenkent /kb 3/ ránézek és belekeverek. Nagyjából 10-12 perc alatt felveszi a tejet. Amikor még egy kicsi tej van rajt. Amikor kicsit szaftos jellege van, akkor hozzákeverem a reszelt sajtot. Gyors mozdulatokkal elkeverem. Ekkor lekapcsolom a lángot alatta. 2 percet hagyom még lefedve és utána már jó is.
Nem bonyolult ez, csak lehet, hogy sokat magyaráztam. A lényeg az arány. Tehát liter tejhez, fél kiló tészta.
Remélem érthetően írtam a receptet. :) Nekem ez a recept azért vált be, mert egy edényben készül minden. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!