Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Rizs (fehér) párolása, pontosa...

Rizs (fehér) párolása, pontosan hogyan? Részletek? Bővebben lent.

Figyelt kérdés

Hallottam, hogy van, aki úgy készíti a rizskását, hogy a fehér rizst vízben felforralja, majd leveszi a fazekat a tűzhelyről, konyharuhába bebugyolálja az edényt és otthagyja egy ideig.

Így tényleg készre tud párolódni a rizs?

Milyenek legyenek az arányok? Rizs:víz arány? Mennyi ideig kell forrnia és meddig kell állni hagyni?

Nem ilyen módon készítettem eddig, de érdekel.

2019. máj. 12. 11:25
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
65%

Jó, akkor a Kérdezői ismerőse, meg a te nagyanyád!(no meg félig te is) áztatjátok a rizst, pokrócban, dunyhában.

A többi 9.999.997 ember normálisan főzi, bár nem egyformán, de főzik.

2019. máj. 12. 21:42
 12/16 anonim ***** válasza:
66%
Valóban, Mi nem főzzük. Paroljuk. Ennyi.
2019. máj. 12. 23:10
 13/16 anonim ***** válasza:
53%

Kérlek olvasd el az áztatás és a párolás közti különbséget és meg fogsz lepődni!

De ettől függetlenül, felőlem úgy állítjátok elő a "főtt" rizst ahogy akarjátok, ti eszitek!

2019. máj. 12. 23:28
 14/16 anonim ***** válasza:
80%

14!

Kérlek ha fogalmad nincs valamiről, ne szólj hozzá. Az áztatás azt jelentené, hogy fogom a rizst, ráöntöm a vizet aztán ott hagyom. Ha felforralod a vizet a rizzsel, majd elzárod a gazt es légmentesen lezarod az edényt, akkor a rizs megpárolódik a forró, lezárt edényben. A nagyanyám 12 éves korától főzött, 82 évesen hunyt el, addig minden alkalommal így keszitette a rizst és minden alkalommal tökéletes volt.

2019. máj. 13. 03:25
 15/16 A kérdező kommentje:

Ki gondolta volna, hogy vannak olyan emberek, akik ebbe a kérdésbe is bele tudnak és akarnak kötni...

Aki leírta pontosan, hogy a nagymamája hogyan készítette a párolt rizst, neki nagyon köszönöm! Igen precíz, minden részletre kiterjedő választ kaptam. Köszi!

Akik leírták, hogy ők hogyan készítik a rizst - és bár a kérdésemre nem válaszoltak, nekik is köszönöm!

Nem pontoztam le valaki válaszát amiatt, mert nem konkrétan a kérdésre válaszolt, de a rizskészítésről írt.

Aki viszont azért jött ide, hogy kötözködjön, annak a válaszát lepontoztam.

15:56-nak: Meg szoktam köszönni a válaszokat, csak egyáltalán nem ülök állandóan a gép előtt, így amikor számítógépnél vagyok, értelemszerűen akkor tudok válaszolni. Okostelefonom nincs.

"Mivel a Kérdező egy olyan képtelenséget írt le "rizskészítés" címén, hogy nem igen fog erre alanyt találni, aki így kotyvasztja." Te nem ismered ezt a módszert, pedig érdemes a figyelemre, mivel nagyon energiatakarékos. Emiatt szeretném kipróbálni. Van ilyen módszer, mivel egy ismerősöm ismerőse így készíti és ezek szerint más is ismeri. Nem kellene valamit elutasítanod, aminek az igazáról nem vagy kellően informált. Megteheted persze. Azt hívják konzervativizmusnak, minden új elutasításának. Attól, hogy neked valami újdonság, az nem jelenti azt, hogy nem is lenne működőképes. Legfeljebb majd te nem használod ezt a módszert.

2019. máj. 13. 11:52
 16/16 A kérdező kommentje:
Kuktafazekat is használok, az is nagyon hasznos, de ez a módszer lehet, hogy még jobb, energiatakarékosabb.
2019. máj. 13. 12:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!