Miért nem kel meg a tészta?
Figyelt kérdés
Bejglit sütök, most van letakarva a tészta, de nem kel. Karácsonykor csináltam ezt a receptet először, akkor tökéletes volt.. de most... mitől lehet ez?2019. ápr. 18. 11:46
1/4 A kérdező kommentje:
Mindent ugyanúgy csináltam mint akkor
2019. ápr. 18. 11:47
2/4 anonim válasza:
Több lehetöség van:
Az elsö és a legkevésbé problémás: egyszerüen még nem kelesztetted elég ideig. Most ugyanis a lakásban hüvösebb van, mit karácsony körül, ezért lassabban kel. Ha erröl van szó, akkor várj még vele, vagy tedd meleg vizzel töltött tál fölé.
A második, hogy az élesztö volt rossz vagy véletlen leforráztad (túl meleg volt a tej) Ha elötte sikeresen felfuttattad, akkor ez kizárható, ha nem, akkor célszerü új, friss élesztöt beledagasztani és úgy keleszteni.
3/4 anonim válasza:
Esetleg hidegek voltak a hozzávalók. Én régebben erre vezettem vissza, amikor nem sikerült, azóta figyelek rá, hogy szobahőmérsékletű legyen minden. Azóta isteni kelt tésztákat csinálok (a családom szerint).
4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Szerencsére végül megkelt a tészta, csak sok idő kellet neki.
2019. ápr. 23. 14:09
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!