Máshol is szokás még ezt betartani?
Figyelt kérdés
Kollégámmal utaztam hazafelé munkából, amikor mondja, hogy már mennyire éhes. ("Öreglegény", idősebb anyukájával él.) Mondom, ja, én is. Kis csend után megjegyzi: ma tésztanap van, akkor valamilyen tészta lesz. Szóval létezik még ez a szokás, hogy hétfő vasárnapi maradék, kedd főzeléknap, szerda tésztanap, csütörtökön "nem tudom, milyen nap":), és így sorban minden héten. Kicsit meglepődtem. Mennyire él még ez a régi szokás szerintetek?2019. ápr. 4. 12:41
2/11 anonim válasza:
Abszolút fogalmam sincs miről beszélsz.
3/11 anonim válasza:
A nagymamáim még néha tartják, de a dédim mindig tartotta. Péntek az böjt nap volt, nem ettek húsos ételt. Volt főzeléknap és tésztanap is.
4/11 anonim válasza:
Nálunk soha nem volt ilyen és ha rajtam múlik, nem is lesz
6/11 A kérdező kommentje:
Mert gondolom, fiatalka vagy. Én sem vagyok öreg, ezért lepődtem meg. Tényleg kíváncsi vagyok, mennyire tartják be még ezeket a hétköznapi főzési szokást. 78%-os, köszönöm!
2019. ápr. 4. 13:14
7/11 anonim válasza:
Hát én öreg vagyok, de minálunk nem volt ilyen sosem.
8/11 anonim válasza:
Nagymamám tartotta amúgy anno. Amire emlékszem még belőle, hogy pénteken mindig valami húsos leves édes tészta volt, vasárnap pedig húsleves, pörkölt és rántott hús.
9/11 anonim válasza:
Egyszer egy rádióműsorban hallottam ilyenről, hogy sváboknál volt szokás, a húsnap, babnap stb. és hogy hogyan hasznosították az előző napi maradékokat, de nálunk se tartottunk ilyet sose.
10/11 anonim válasza:
Soha nem hallottam erről. Mindig azt főzzük, amihez épp kedvünk van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!