Tócsni/lapcsánka így működhet?
A krumpli mellé újhagymàt, meg kaliforniai színes paprikàt tennék bele.
A paprikában nem vagyok biztos inkább, hogy hogyan működne ilyen olajban sütős cuccnál. :/
Én meg inkább vagyok biztos a paprikában, mint az újhagymában!
A hagyma pillanatok alatt megég, teljesen más dimenzióban sül, mint a krumpli.
Vannak zöldségek, amiket lehet azzal együtt sütni, mert nagyjából megsül vele együtt.
Én rendszeresen reszelek bele répát, cukkinit, még brokkolit is szoktam belevágni, meg petrezselyemzöldet.
De a "hagymaszárral" óvatos lennék, mert a tócsni belsejében ugyan nem tud megégni, de ami kívülre kerül, és éri közvetlenül a forró zsiradék... az pillanatokon belül barnára éghet!
Répàt én is szoktam bele tenni, a cukkinit megvétózták itthon :)
Sajna nem gondolkodtam előre, a boltok már zàrva vannak erre, úgyhogy igyekszem a hűtőből gazdálkodni.
Az újhagymán még filózom egy sort akkor, hogy mi legyen vele, köszi az észrevételt!
A paprika túl vizes cucc, és inkább párolódna meg pplöttyedne. A hagyma, különösen újhagyma és szár valóban hamar átsül, és pillanatok alatt feketére ég, ahogy a 2. válaszoló írja.
De én is szoktam hagymát is beletenni időnként, viszont csakis rendes hagymafejet. Azt pedig lereszelem, és tök pépes formában keverem a krumplihoz és a liszthez. Úgy elelegyedik benne, nem tud úgy leégni, mintha zöldek lógnának ki belőle....
De ha mondjuk nem szeretitek eleve agyonsütni a tócsnit, akkor jó a zöld is beledarabolva, és akkor akkor szeded ki, ha a hagymák mér nem sülhetnek tovább, viszont a többi si azért átsült.... (Mondjuk mi ropogósan szeretjük....)
# diéta # egészséges # gasztroajándék # vegán # sütemény # tésztás receptek # mindenmentes # blog # csokis # házias # mediterrán # desszert # 100 magyar kedvenc # videós recept # csirke # saláta
Recept, cikk vagy ötlet keresése
RÉSZLETES KERESÉS
Tócsni, leves, saláta – reszelt zöldségekkel, változatosan
Ditte
2016. augusztus 23.
A reszelő jó barátunk, még akkor is, ha ritkán jut eszünkbe. Változatossá teheti fogásainkat, ha sokféle finomságot lereszelve készítünk el. Ha épp nincs ötlet, mit főzzetek, vagy egyhangú a fogyókúra, mutatok 3 receptet – sokféle reszelékből.
A kézi reszelő mellett jó alternatíva lehet a késes robotgép vagy épp az olyan fajta konyhai kütyü, amibe felülről betesszük a reszelnivalót, és fél perc alatt már kész is a friss alapanyag. Színes saláta, ízletes leves, jóféle tócsni kerülhet belőle a tányérra!
Reszelt színes saláta
Még a gyerekek is szeretni fogják ezt a színes, ízes, kicsit édes salátát, ami tele van vitaminnal, rosttal, tökéletes diétázóknak is.
Hozzávalók: lila hagyma, fejes káposzta, kígyóuborka, sárgarépa, kaliforniai paprika, zeller, alma, dió, citromlé, pici méz, kefir
Elkészítés: A diót törjük össze nagyobb darabkákra, a zöldségeket és az almát pedig reszeljük le a nagy lyukú reszelőn. Jól keverjük össze, enyhén sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk a citrommal, elkeverjük a kefirrel és a mézzel.
Forrás: iStock
Mintás tócsni
Ki ne szeretné a tócsnit, más néven a lapcsánkát? Főételnek vagy köretnek is kiváló, de eszegethetjük csak úgy is, mondjuk egy jó filmet nézve. (Már ha épp nem diétázunk.)
Hozzávalók: 3 tojás, 20 dkg liszt, 1 nagyobb krumpli, 1 cukkini, 1 piros kaliforniai paprika, 10 dkg feta sajt, késhegynyi Cayenne-bors, só, bors, a mártáshoz pedig tejföl és fokhagyma (nem kötelező)
Elkészítés: Reszeljük le a krumplit, majd a cukkinit és a paprikát. A két utóbbit sózzuk be, hagyjuk állni, majd csavarjuk ki. A fetát daraboljuk apró kockákra. Keverjük össze a lisztet és a tojást, adjuk hozzá a krumplit, a zöldségeket és a sajtot. Fűszerezzük meg. A sóval csínján, mert a feta is sós. Olajjal kikent serpenyőben süssük pirosra. Míg sül, reszeljük le a fokhagymát, és tegyük a tejfölbe, hagyjuk kicsit állni. Sózzuk, borsozzuk. Tálaláskor merjük rá a tejfölt a tócsnikra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!