Miért nem párolog el a hús alá öntött víz sütés közben?
Ameddig le van fóliázva, addig csak fől a 2 dl vízben, ami szerintem is sok.
Ha fóliáztad, akkor vedd le, szedd ki a húsokat ha már puhák, a lét főzd át akár fent a lapon és amikor már nagyjából csak a zsírja van, akkor tedd vissza a húsokat és hagyd, hogy fólia nélkül megpiruljanak és süljenek!
Sajnos a felhasználók által szerzett tartalmaknak ritkán lehet hinni, főleg mennyiségi kérdésben. A 2 dl szerintem is sok, én épp csak alá lottyintok picit, de van hogy egy kis sört öntök alá. (kb. 0.5-1 dl között ez húsmennyiségtől is függ) Először lefóliázva sütöm, míg meg nem puhul a hús, majd amikor már bele megy a kés, vagy a villa, de ilyenkor még csak párolva van, akkor fólia nélkül sütöm tovább, míg meg nem pirul. Ekkorra el szokott távozni az a kevés folyadék.
Amikor még fólia alatt sül, alá nézek egyszer, és megmozgatom, hogy nem-e akar leragadni. Ha szükséges, inkább sütés közben öntök még alá.
Csak egy ötlet volt mert nekem volt ilyen sütőm hogy emiatt nem párolgott el rendesen, a fóliára viszont nem is gondoltam, bocsánat. Az viszont jó hír hogy sikerült helyrehozni :)
/2. Válaszoló/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!