Milyen jó süti recepteket tudtok?
Olyan kéne ami nem több órás meló, de finom. Csokis sütik és gyümölcsös sütik is jöhetnek :).
Személyes kedvencek is írhattok.
Nálunk a gyors süti az Almás kefíres kevert sütemény, amit nemcsak almával, hanem bármilyen idény gyümölccsel is el lehet készíteni.
Hozzávalók a (kefíres pohárral mérve)
1 db 175 gr-gr-os kefír
1 pohár cukor
0,5 pohár olaj
2 db tojás
2 pohár liszt
1 púpozott teáskanál sütőpor
1 teáskanál szódabikarbóna
1 csipet só
2 db savanykás alma
Elkészítése
A sütőt előmelegítjük 180 C-ra, alsó-felső sütés (hőlégkeverés nélkül). Egy 20x30 tepsit kivajazunk, kilisztezünk. Az almákat meghámozzuk és kis kockákra vágjuk. A kefires pohárral kimérjük a hozzávalókat. Egy keverőtálba tesszük a kefirt, a tojást, az olajat és a cukrot. Összekeverjük. A lisztben alaposan elkeverjük a sütőport, a szódabikarbónát és a sót. A folyékony keverékbe szitáljuk és gyorsan összekeverjük. Nem kell sokáig keverni, csak amíg nincsenek benne lisztcsomók. Az előkészített tepsibe simítjuk, rászórjuk az almakockákat. Előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. Akkor jó, ha a beleszúrt fogpiszkálóra nem ragad semmi, vagy a tetejét enyhén megnyomva rugalmas. Amikor kihűlt, kockára vágjuk.
Az ünnepi csokitortám, nem a kinézete, hanem elsősorban a finomsága miatt, másrészt az ára miatt ünnepi,de elkészíteni egyáltalán nem bonyolult, és jó,ha már előző nap megsütjük.
Francia csokitorta
22 cm-es kapcsos tortaformához
Hozzávalók
275 g étcsoki (70%-os)
150 g kristálycukor
175 g vaj
40 g finomliszt
5 db tojás
Fél rúd vanília kikapart magjai, vagy 1 Cs vanília cukor
Egy csipet só
Elkészítés:
A tortaformát kivajazom és kicukrozom. A formát alufóliába csomagolom, mert sütés közben kifolyhat belőle a vaj.
A tojásfehérjét 3 evőkanál cukorral és egy csipet sóval habbá verem.
A vajat, a csokit és a maradék cukrot kislángon, folyamatosan kevergetve felolvasztom, kicsit hűlni hagyom. / Erre egy 1,5 literes rozsdamentes acél edényt szoktam használni, mert a továbbiakban ebben keverem ki a tésztát.
Amikor egy kissé kihűlt, a tojások sárgáját egyenként belekeverem, hozzáadom a vaníliát és a lisztet.
A tojáshab egyharmad részét gyorsan hozzákeverem, majd óvatosan beleforgatom a többit.
Az előkészített torta karikába simítom
Előmelegített 170 fokos sütőben,körülbelül 40 percig Sütöm. Nem szabad hőlégkeverésen sütni.
Amikor kihűl, kicsinosítom, csoki ganache és tejszínhab kerül a tetejére
Sláger süti, sütést nem igényel, és főzőtudományt se:
Ostyás süti őzgerinc formában.
Hozzávalók:
25 dkg vaj (legutóbb sütő margarinnal készítettem, így is jó volt)
17-20 dkg porcukor (én inkább kevesebbet szoktam bele tenni)
2 csomag főzős pudingpor (lehet 2 csokis, vagy 1 csokis egy vaníliás)
2 tojás elhabarva
2 ek cukrozatlan kakaó
6 lap / 100 g ostya kicsire (de nem morzsásra) összetörve (a Spar-ban jelenleg kapható ostyalapoknak elég a fele, mert az 200 g-os)
+ ízlés szerint lehet bele tenni:
- zselés cukrot
- diót, mogyorót
- mazsolát
Vízgőz felett megolvasztjuk a vajat. Amikor megolvadt teljesen mehet bele a porcukor, a kakaó, a pudingpor, majd végül az elhabart tojások. Alaposan elkeverjük (pár percet maradhat a vízgőz felett, hogy a tojások kapjanak egy kis hőkezelést) majd levesszük a vízgőzről. Az ostyalapokat összetörjük, de nem morzsásra, hozzáadjuk, amit még szeretnénk (dió, stb.), és összekeverjük a masszával . Nagyon jól elkeverjük, hogy az ostyát mindenütt érje a krém.
Egy őzgerincformát kibélelünk frissentartó fóliával (a szélén jócskán érjen túl a fólia) és a meleg keveréket beleöntjük egyenletesen elosztva. Fakanállal jól lenyomkodjuk, majd az fóliaszéleket ráhajtjuk és a kezünkkel is jól megnyomkodjuk.
Ha kihűlt, akkor mehet a hűtőbe. Érdemes egy egész éjszakára ott hagyni, de 4-5 óra múlva is fogyasztható
Meggyes-kakaós kevert:
(2,5dl-es bögrével mérve)
1 bögre liszt, 2 ek kakaópor, csipet só, 1 tk sütőpor összekever
2 db tojás, 1 bögre cukor, 1 bögre tej, 2 ek olaj összekever
Ezután összeöntjük és simára keverjük őket(folyékony, kicsit sűrű masszát kapsz), majd beöntjük tepsibe. Tetejét megszórjuk meggyel és mehetis a sütőbe. Tűpróbáig sütjük(ha nem kenődik a tészta, akkor jó, lehet kivenni és enniiii).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!