Tej helyett mandulatej?
Kinéztem egy Brownie receptet amibe kellene 9 kanál tej, de nincs itthon és most lehetőség sincs szereznem.
Viszont van itthon mandulatej. Elronhatja vagy jó lesz azzal is, csak kicsit más ize lesz?
hmmm... bevallom én nagyon szeretem a browniet, de sosem tettem bele semmilyen tejterméket. Se tej helyettesítőt.
Mi a recept?
9 ek cukor
9 evőkanál finomliszt
4 ek cukrozatlan kakaópor
2 db tojás
7 ek tej
7 ek napraforgó olaj
Összekeverni a hozzávalókat és kész is. :)
Édességben nyugodtan lehet helyettesíteni a tehéntejet növényi tejekkel, amilyennel jól esik :)
Persze sós ételeknél is, de ott azért jobban át kell gondolni, kókusztejet főzelékhez pl nem használnék :) De egy semleges ízű zabtejet simán.
Most akkor 9 vagy 7?
"edd a tortát, még bedobok egy fél vodkát..." 😀
Ez nem brownie. A brownieba csoki, vaj, tojás, cukor és kevés kakaópor illetve kevés liszt kell.
Ami írtál valami kakaós kevert tészta, ami sem allagban sem ízben nem hasonlìt rá.
De egyébként nyugodtan hasznalhatsz növényi tejet is recepteknèl, a legtobbnel működik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!