Mákos guba tej nélkül (alternatív tejjel) finom lesz?
Figyelt kérdés
Vajon a mákos guba akkor is finom lesz, ha tehéntej helyett valamilyen alternatív tejjel készül? (rizs, mandula, kókusz, szója, stb.) Ha van receptetek, azt is megköszönöm!
Egyik barátnőm családja máglyarakást sima vízzel készíti és teljesen finom.
2017. júl. 30. 20:56
Hasznos számodra ez a válasz?
2/10 anonim válasza:
Nem.
Ezeknek a tejeknek a nagy része teljesen ihatatlan, borzasztó ízű.
2017. júl. 30. 21:23
Hasznos számodra ez a válasz?
3/10 anonim válasza:
Nem tudom sajnos, de ha allergia miatt nem fogyasztasz tehentejet, akkor vigyazz, mert a guba masik alapanyaga, a kifli, legtobbszor tartalmaz tejet!!! (Egyebkent az osszes pekaru minimum nyomokban tartalmaz tejet allitolag.)
Amugy a kerdesedre valaszolva: sokaig csak novenyi tejet ittam, es hat a puding nem lett finom vele, szerintem a guba sem a megszokott izu lenne. De attol meg lehet finom, csak teljesen mas.
2017. júl. 30. 21:34
Hasznos számodra ez a válasz?
4/10 anonim válasza:
Persze, próbáld ki mandula vagy mogyorótejjel, ISTENI!!!
Egyébként minden recept egyforma nagyjából:áztass be és pürésíts magvakat, és neked tetszően higítsd vízzel, és addig mixeld, amíg megfelelő állagú nem lesz.
Mandula, mogyoró esetén pl. 1:4-hez az arány. Szóját, kókuszt, rizst még nem készítettem itthon.
A bolti szójatejekből az Alpro termékei finomak, a natúr szójaitala is jó, ami a legtöbb cégnek ugye teljesen ihatatlan. És B12-vel dúsítottak.
2017. júl. 30. 21:36
Hasznos számodra ez a válasz?
5/10 anonim válasza:
Nekem a hazi magtejek nem jottek be tejmentes koromban :( Zabot, rizst es kokuszt probaltam. A drogerias zabtejeket ittam, mert az nem annyira draga, de az Alpro es a Joya vailias rizsteje meg a mandulateje valami isteni! Csak baromi draga. Ha akcios volt, mindig megleptem magam vele :)
2017. júl. 30. 21:43
Hasznos számodra ez a válasz?
6/10 anonim válasza:
Igen, finom lesz én a vaníliás szójatejjel szeretem a legjobban az alprótól!
2017. júl. 30. 22:19
Hasznos számodra ez a válasz?
7/10 anonim válasza:
Ízlés és növényi tej dolga... A szója- és rizstej szerintem kicsit sem jó, ráadásul nem is elég zsíros. A házi kókusztejet nagyon szeretem, de bizonyos ételekben nagyon uralkodó a jellegzetes íze...etc.
A mandula szerintem jó választás lehet a legtöbb embernek, enyhe ízű, de nagyon finom. Bár tuti van ember, aki valamiért azt nem szereti.
Meg kell kóstolnod, máshogy nem megy...
2017. júl. 31. 03:06
Hasznos számodra ez a válasz?
8/10 anonim válasza:
Mi csak mézes vízzel készítjük a hagyományos karácsonyi bobajkát. Így szeretjük. Nem szoktam tejet önteni rá. A bobajkát viszont én sütöm, nem a bolti kifliből készítem, mert az szétesik.
2017. júl. 31. 08:17
Hasznos számodra ez a válasz?
9/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Én a mandulatejre gondoltam, az elég zsíros lehet hozzá :) Én is imádom őket, a legfinomabb szerintem a kókuszos mandulatej, próbáljátok ki egyszer! :)
2017. júl. 31. 08:41
10/10 anonim válasza:
Mi kukoricatejporból, vízből és margarinból (liga, vénusz teljesen tejmentes) szoktunk öntetet csinálni rá, és egy kis reszelt almát is keverünk a mák mellé. Az albán pékségekben gyakran van sima vizes kifli, ami kicsit édeskés, azzal szoktam csinálni, és persze az egészet megsütöm jénaiban :-)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!