Tudtok írni nekem szuper olcsó ételeket amiket el tudok készíteni?
Lehet bármi. Vega, Húevős, külföldi, újító vagy minimalista (fűszer nélküli)
A lényeg hogy szuper olcsó legyen.
Köszönöm szépen a segítséget! 😊😍
Krémlevesek (karfiol, brokkoli, gomba, hagyma, stb), laktató és egészséges is.
Mindig idényzöldségből kell csinálni, akkor olcsóbb. 1 fej hagymát felvágsz és pici (max. 1-2 ek.) olajon megpirítasz, ráteszed a megtisztított zöldséget, fél percig átpirítod és felöntöd annyi vízzel, hogy ellepje. Dobsz bele 2-3 leveskockát. Megfőzöd, amíg puha nem lesz a zöldség. Kb. 10-20 perc. Botmixerrel még forrón pépesíted. Megkóstolod. Ha kell öntesz hozzá még vizet, sózhatod is. Újraforralod és kész. Pirított kenyérkockával vagy levesgyönggyel tálalod.
A belsőségeket én is ajánlom, nagyon olcsó. Csirke szíve, zúza, mája. Pörköltnek, levesnek egyaránt jó.
Egy korábbi hasonló kérdés, ha segít:
https://www.gyakorikerdesek.hu/etelek-italok__sutes-fozes__9..
9-es, fogalmam sincs mennyi húst eszik meg egy ember, mindig hadseregnek kell főznöm, valamit a kérdező sem írta konkrétan, hogy hány embernek kéne az ötlet.
De jó, akkor legyen 15-20 dkg/fő :D Párommal nagy kajások vagyunk, múltkor 1,5 kg húsból a pörkölt egyetlen délutánig bírta.
De nem is a mennyiségeken van a hangsúly, szerintem azt majd ő tudja, hogy miből mennyire van szüksége
Ha valaki OLCSÓ kajákat keres, akkor nem hússel akarja magát telezabálni, ami minden csak nem olcsó, hanem inkább olyasmiket eszik, ami nem kerül ennyibe.
Ennyi hús árából három-négy kaja simán kijönne, ha idényzöldségeket vesz helyette
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!