Citromkrém tortába, hogyan készül?
Szóval. akadt egy kissebb nagyobb problémám...Pár napja kinéztem egy citromkrémet a tortába. Elmentettem az oldalt és most mikor ellenőrízni akartam, hogy biztos megvan minden hozzá VIP tagságot kért ami ugyebár fizetős és sehogy nem tudtam megoldani, hogy még egyszer elolvashassam a receptet...
a hozzávalókat nagy nagy vonalakban tudom, de kellene az arány és az elkészítése...
Esetleg ha valaki tagja ennek az oldalnak kérem segítségét:
Ebbe a buta oldalba a napolban én is belefutottam, Sajnos a google elsőként hozza..
Keress más receptet! Nekem van egy jó, neten "citromos álom" néven volt régen... Sütés nélküli, körbe babapiskóta, meg az alján. A krém pedig joghurtos, tejszínhabos dolog a citromos alappal. isteni.
Nekem ez a bevált citromkrémem könnyű elkészíteni és nagyon finom.😄
A krémhez:
3 tojás
20 dkg cukor
1 evőkanál finomliszt
2 dl tejszín
2 citrom héja és leve
20 dkg vaj
Elkészítés:
A tojást, a cukrot, a lisztet, a tejszínt, a citrom héját és levét habverővel összekeverjük.
Gőz felett, folyamatos keverés közben összefőzzük, besűrítjük. Ezután kihűtjük.
A vajat habverővel habosra keverjük.
A vajhoz kanalanként hozzáadjuk a krémet és folyamatosan habosítjuk.
A Citromos álom is egy nagyon finom süti, a krém elkészítése szintén nagyon egyszerű, készítettem már piskótával tortának.
A krémhez
5 dl 20%-os tejföl,
5 dl 30%-os tejszín,
2 db citrom,
12 ek. cukor,
1 Cs habfixáló
1 cs Bourbon vanilia cukor
Elkészítés
A tejfölt keverjük ki a kétféle cukorral, és keverjük bele a citromok reszelt héját és levét.
A tejszínt verjük kemény habbá a habfixálóval, majd óvatosan beleforgatjuk a citromos krémbe.
Ha ennyire szereted a citromos 🍋🍋🍋süteményeket, itt van mégegy nagyon jó mascarpone krém. 😉
Ezt is könnyedén elkészítheted, biztosan sikere lesz.
Mindenkinek nagyon szépen köszönöm a sok incsiklandó ötletet.. Végül ugyan azt a krémet megtaláltam egy másik oldalon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!