Ti mit föztök hétköznaponként amikor kevesebb időtök van illetve hétvégén?
Én úgy szoktam beosztani hogy vasárnap amikor van időm du/este megfőzök hétfő+keddre; szerdán aznapra + péntekre, csütörtök pedig mindig enni megyünk.
Hétköznap gyorsabb ételeket szoktam főzni, most pl. sütőtökkrémes-gombás gnocchi volt (házi fagyasztott gnocchiból); illetve karfiolos rizottó.
Ma épp szejtánt sütök, mellé édesburgonya-burgonya-karfiol sül a sütőben zöldfűszeres olajban, fokhagymával (15 perc munka a szejtán elkészítése + a zöldségek felvágása).
Sokszor van krémleves is, egy jó teljes kiőrlésű zsemlével, magvakkal megszórva én jóllakok tőle, meg ugye meg is van 15-20g fehérje pl. (brokkolikrémleves, gombakrémleves stb.)
Aztán ott vannak még az egytálételek is - chili sin carne, zöldségcurry csicseriborsóval, stb.
És a tésztaételeket is szeretjük - teljes kiőrlésű spaghetti all'arabbiata vagy épp gombás-fokhagymás szószban.
Mivel csak pár hónapja, hogy elkezdtem főzőcskézni, így nekem a chilis bab, carbonara, milánói, bolognai, pörkölt, sült hús, rántott dolgok, pácolt húsok, holstein...ilyesmik amik hétköznap laktatnak
Főzeléket még nem próbáltam
A héten pl karajt vettem, egyik nap holstein volt, aztán másik részét bepácoltam és másnap kisütöttem, majd harmadnap is...úgy tudom pácban elállnak pár napig a hűtőben
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!