Javasolnátok nagyon olcsó ételrecepteket, ami olcsó, de még bőséges is lehet?
Ennek a válaszadónak hasonló problémája volt, az összeg is hasonló. Jó válaszok születtek, szerintem olvasd el.
https://www.gyakorikerdesek.hu/etelek-italok__sutes-fozes__9..
- tojásos rizs, sült párizsival
- bolognai
- nokedli
- egészben sült krumpli zsírral, margarinnal
- Paradicsomos tészta
- melegszendvics, minimális feltéttel
Alapanyagokból legjobb barátod a fehér kenyér, a tésztafélék, rizs, krumpli, tojás (csak mint kis plusz, nem önmagában), a legolcsóbb felvágottak, margarin, zsír, só, bors... Ezen felül amit el kell kerülnöd, az az, hogy folyamatosan csak pár fajta ennivalót eszel, mert rá fogsz unni. Épp ezért ha mondjuk 4 napig krumplit eszel, akkor 2 napig edd sütve, 2 napig pürésítve, a szendvicset egyszer hidegen, majd melegen, és hasonlók. Plusz keresd a leárazott termékeket. Így néha olyat is be tudsz csempészni az étrendedbe, amit normál esetben nem engedhetnél meg magadnak.
30 dkg sertémáj 2 evésre krumplival, kenyérrel elég, cca 150-200 Ft-ból kijön. A sertésmáj 500 Ft/kg, a csirke máj 800 körül van. Lehet rántani, vagy megsütni natúr, foghagymásan is. Ez esetben a kihűlt zsír tökéletes kenyérre kenve, reggelinek, vacsorának.
Krumpliból főzeléket, sütve, törve, sült-főtt tojással
Lehet tojásos nokedlit, tojás pörköltet,
Szia, gondolom még aktuális kérdésed, így írok. Összeszedem, szerintem mik olcsók, mik jönnek ki 1000 ft-ból:
- törtpaszuly hagymás sült kolbásszal (fehérbab 300 0,5 kg, liszt 105 ft, hagyma 1 fej kb 100 ft, kolbász 1 szál cca 300 (1 párat szoktam 600 forintért venni mindig az akciósból): 805 ft
- bolognai (0,5 kg darálthús 440 (pulyka darálthús), paradicsomszósz 300, 1 fej hagyma cca 100, durum tészta 200: 1040 ft (most főztem 1 kg darálthúsból spagettit, 4 napig ettük úgy, hogy fagyóban is volt tehát fél kg 2 napig elég)
- gyümölcsleves, resztelt máj: alma 180, natúr joghurt 85, máj, csirkemáj 0,5 kg 300, 1 fej hagyma cca 100, krumpli 400: 1065 ft
- az is megoldás lehet neked, ha veszel üveges lecsót (gloster lecsó 260 2 üveggel 500) és megcsinálod tojásosan
Most 8 napi kaját összeszedtem neked :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!