Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy kell csinálni a rizseshús...

Hogy kell csinálni a rizseshúst? Megcsinálom a pörköltet, és külön a rízst, aztán összekeverem? Kezdő háziasszony vagyok.

Figyelt kérdés
2010. júl. 2. 07:57
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Mikor már majdnem puha a hús, akkor teszed bele a rizst és felöntöd vízzel, sőt utána kell sózni a rizs miatt. Együtt készre párolod, de sűrűn kell ránézni, megkeverni, hogy ne tapadjon le.
2010. júl. 2. 08:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:

szia! én külön előfőzöm a rizst és a kész pörköltbe teszem bele.

a rizst kétszeres mennyiségű vizzel készítem, és amikor felszívta a vizet, nem húzom félre, hogy dagadjon, hanem ekkor keverem a pörkölthöz.annnak a szaftjában és gőzében

véglegesre puhul és nem lesz ragacsos.

üdv.

2010. júl. 2. 08:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
Pont azt csinálok ma én is. Én úgy szoktam, hogy csinálok egy jó erősen fűszerezett pörköltet (én kuktában szoktam csinálni), sok lével, főzöm jó 45 percig, és miután kész, hozzáteszem a rizst, és visszazárom a tetejét, még főzöm 10 percig. Ha lábosban csinálnám, akkoris így főzném együtt, teljesen más íze van, mintha külön főtt rizst tennél hozzá.
2010. júl. 2. 09:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 A kérdező kommentje:
Ohh,köszönöm a segítségeket:-).Az utolsó: nekem is van kuktám,abban a gulyáslevest szoktam csinálni:-)mert nekem a marhahús 25 perc alatt elkészül:-).Viszont a pörit sertéscombból csinálom,mennyi vizet tegyek bele hogy a rízsnek jó legyen?
2010. júl. 2. 12:38
 5/8 anonim ***** válasza:
Én úgy szoktam, hogy a husit teljesen ellepje, és még kb. 2 pohár vizet teszek hozzá. Rizsből meg szintén 2 pohárral. Fél kg. husiból szoktam ezt csinálni. Nem mindig sikerül eltalálnom a folyadék mennyiségét, a rizstől is függ. Inkább több legyen, mert azt esetleg utána le tudod szűrni.
2010. júl. 2. 14:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim válasza:
Én jó bő lével, jó fűszeresen pörit főzök és 1 rész rizst 2 rész vizet teszek hozzá és így főzöm még kb 15-20 percet. Sokkal finomabb, mintha külön főznéd, mert a rizsnek is jó íze van.
2010. júl. 4. 13:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim válasza:
Ha rizses húst szeretnél csinálni, akkor a legjobb hozzá a sertés lapocka, mert ízletesebb a combnál. Erős fűszerezéssel készíts el a pörköltet, azaz jobban sózd meg mert a rizs felveszi a többletet és ettől lesz az egész ízletes. Amikor kész a pörkölt add hozzá a megmosott rizst,s számítsá rá hogy a rizs háromszososára dagag, ezért a felhasznált rizs háromszorosát adjál hozzá vizet. Folytonos keverés mellett főzzed, hogy ne kozmáljon le. Néha kóstold meg, s csak a rizs közepe enyhén roppanós akkor készen van. Kb 15 percig tarsd fedő alatt akkorra teljesen megpuhul és nagyon finom lesz.
2010. júl. 4. 16:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm,de már megcsináltam.Nagyon jól sikerült,20 perc alatt kész volt a pöri,a rízst megmostam majd ráöntöttem a kuktát újra lefedtem és még 10 percig főztem.Fél óra alatt kész volt:-)....és nagyon finom.
2010. júl. 5. 07:31

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!