Ha házilag sütnénk kakaóscsigát, akkor milyen hozzávalók kellenének hozzá?
Én erre esküszöm.nagyon finom.
Házi kakaós csiga
Hozzávalók 20 darabhoz: 25 dkg liszt 1 dl tej 3+2 evőkanál cukor 1 evőkanál zsír 1 csipet só 3 evőkanál kristálycukor 1 evőkanál kakaópor 1 evőkanál vaj 1 tojás kis tejRecept idők előkészítési idő: 25 perc elkészítési idő: 20 perc
Elkészítés:
A lisztet szitáld egy keverőtálba, add hozzá az öt evőkanál cukrot, a zsírt és a sót. Egy bögrében langyosíts tejet, majd keverj el benne két evőkanál cukrot, és morzsold bele az élesztőt. Arra ügyelj, hogy a tej ne legyen túl meleg. Majd tedd az élesztőt langyos helyre, 10-15 percre. Ennyi idő alatt fel kell futnia. Akkor jó, ha a térfogata jócskán megnő, a teteje pedig kissé habos lesz. Utána mehet az élesztő a lisztes keverékhez, és alaposan dolgozd össze. Majd tedd a tésztát alufóliába, és rakd egy éjszakára a hűtőbe. Másnap lisztezett deszkán gyúrd át, és nyújtsd téglalap alakúra.
Készítsd el a kakaókrémet! Keverd össze a kakaóport a porcukorral, valamint annyi tejjel, hogy kenhető krémet kapj. A felolvasztott vajjal, majd a kakaókrémmel kend meg a kinyújtott tésztát. Utána szorosan tekerd fel. Vágd fel két centi széles szeletekre. Rakd egy sütőpapírral kibélelt tepsibe a csigákat egymástól két centi távolságra, és kend meg a felvert tojással. Tíz percig pihentesd, majd előmelegített sütőben, 175 fokon 15-20 perc alatt süsd szép pirosra. Utána vedd lejjebb a hőfokot, és még tíz percig takarékon süsd, ettől lesz igazán foszlós. Végül szórd meg porcukorral.
A nagyüzemileg készült termékek alkotórészei nyilván masok, mint az otthon készített terméké.
búzaliszt, ivóvíz, cukor, margarin [pálmazsír, ivóvíz, étkezési só, emulgeálószerek: zsírsavak mono- és digliceridjei; étkezési sav: citromsav; aroma, színezékek: karotinok] - Kb ezt teszed bele otthon is, max jó esetben a margarin helyett vajat használsz. A kapcsos zárójelben a margarin összetevői vannak.
3% kakaópor, tej, élesztő -- ezt szinten beleteszed otthon is
sütőszer (búzaliszt, búzamalátaliszt, búzaglutén, stabilizátorok: guargumi,nátrium-karboxi-metil-cellulóz; emulgeálószerek: zsírsavak mono- és digliceridjeinek mono- és diacetil-borkősav-észterei, lecitinek; cukor, csomósodást gátló anyagok: kalcium-foszfátok; lisztkezelő szer: aszkorbinsav; enzimek) - ez esélyes, higy sütőpor -szerű cucc, zárójelében megintcsak az összetevői vannak
teljes tojáslé (pasztőrözött teljes tojáslé, étkezési sav: aszkorbinsav; tartósítószer: kálium-szorbát) - ez tojás, de mivel egyetlenkével feltörve kicsit körülményes lenne, nagy mennyiségben feltorve, súlyra veszik. Így dolgoznak a cukraszuzemek is, max a kisebb helyeken helyben készítik el, akkor nem kell bele tartositoszer
étkezési só, étkezési sav: ecetsav -na ezt nem értem minek bele, esleyes higy a tartósítás miatt. Tehát a boltiban van búzaliszt, ivóvíz, cukor, margarin, 3% kakaópor, tej, élesztő, sütőszer ,tojas, étkezési só, étkezési sav: ecetsav.
Hát nem a bolti pékáru összetevőiből javasolt kiindulni.
Amúgy első körben azt kéne eldöntened, hogy milyen tésztából szeretnéd. Sima kelt tésztából, vagy éppen hajtogatott vajas tésztából (=leveles)????
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!