Van valakinek bevált receptje a pickled egg-hez? Szokott valaki ilyet készíteni otthon?
Céklával pácolt tojás
Hozzávalók
6-8 főtt kemény tojás megpucolva
1 kisebb hámozott, csíkokra vágott cékla
1 hámozott, felcsíkozott vöröshagyma
a pácléhez:
4,5 dl víz
1/2 dl 10%-os ecet
1 teáskanál egész fekete bors
2-3 szem borókabogyó
1 teáskanál nyírfacukor vagy cukor
1 teáskanál só
pár szem mustármag
Elkészítés
A páclé hozzávalóit kis lábosba téve felforraljuk, és 4-5 percig gyöngyöztetjük.
A céklát, a hagymát és a tojásokat olyan műanyag vagy üvegedénybe tesszük, amit légmentesen le tudunk zárni. Ráöntjük a felforralt páclét, és lefedjük. Ha a lé nem fedne el mindent teljesen, akkor az üveget időnként megrázogatjuk. Amikor kihűlt, 3-4 napra hűtőbe tesszük.
Sonka mellé vagy magában, zöldségekkel (újhagyma, paradicsom, paprika, retek) tálaljuk. Hűtőben tartva, az üveg felbontását követően 3 napig fogyasztható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!