Fagyasztási szabályok?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Hát én egyhetes levest már nem ennék meg, de ez az én mániám, három napnál régebbi kaját nem bírok megenni akor sem ha nincs baja. Ha ránézésre nincs baja, nincs szaga és ízre sincs baja, akkor végül is lehet fagyasztani.
Fagyasztottakra érvényes az, hogy nem szabad visszafagyasztani, de a legtöbb gyorsfagyasztott cuccot eleve fagyottan is kell kisütni, mert rengeteg vizet enged ha kiolvasztod. Húst simán visszarakom a fagyóba ha meggondoltam magam, hiszen max fél napot van kint és akkor is hűtőben.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Elméletileg háztartási körülmények között nem lenne szabad fagyasztani készételt. Hacsak nincs otthon olyan sokkológép ami néhány perc alatt képes lefagyasztani.
Persze ez az elmélet. Szépen volnánk ha mindent amiből többet főzök csak úgy kidobálnám! ... de csak friss, arra alkalmas ételt fagyasztok!
A hús még frissen is tartalmaz ránk nézve káros bacikat, ezek szaporodását a fagyasztás lassítja ill megállíthatja. Amint a fagyasztott termék csak egy kicsit is kienged, ezek újra aktívak lesznek, de már hatványozott gyorsasággal szaporodnak!!! Ha netán újrafagyasztod akkor újra kiengedésnél még nagyobb "erőbedobással" teszik ezt.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Uristen...és ti háziasszonyoknak valljátok magatokat?:DD
Fúúúj.
Egy hetes levest nem lefagyasztani kell, hanem kiönteni a fenébe. Max 3-4 nap egy húsleves eltarthatósága, ha valamilyen tejszínes leves akkor max 2 nap.
Ha pedig 1x lefagyasztott húst kiolvasztasz azért NEM lehet vissza fagyasztani mert baktériumokkal lesz tele. Ha előtte megfőzöd pl. pörinek azt már visszafagyaszthatod mert hőkezelted.
Tényleg visszakéne hozni a háztartástant az elemi iskolákba!
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Ja, fagyaszd le! <facepalm>
Kit akarsz vele megmérgezni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!