Felhasználhatom-e minden baj nélkül?
2013. októberben (fagyasztóládában) lefagyasztott és tárolt marhahúsról kérdezném ezt.
Vagyis a 9-12 hónapot meghaladó időn túli fagyasztott húsról van szó.
Elvileg csak avasodni szokott fagyasztóban a hús, ha kiolvadt, valószínűleg már érezni fogod a szagán, de a színén is látszik, nem élénk vörös, hanem kicsit barnás.
Bajod nem lesz tőle, de ha nem akarsz rossz ízű ételt, szerintem egy falatnyi darabot piríts meg és úgy jobban kidobja az avas ízt, szagot ha van neki.
Húst biztosan nem ennék meg ennyi tárolás után.
Nem tudom mekkora mennyiség,de nem éri meg kockáztatni szerintem!
Kizárt, hogy romlott legyen, de az íze egész biztos nem jó már - szóval beteg nem leszel töle, de jót sem fogsz enni belöle.
A helyedben nem enném meg.
Köszönöm szépen a válaszokat.
Fel fogom olvasztani, és a tanácsaitoknak megfelelően megvizsgálom, megfőzöm, - és odaadom a kutyánknak. Kb. 3 kg-ról van szó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!