Talaltam egy jo receptet, szekelykaposzta. En meg sosem keszitettem ilyet es a recept vegen irjak hogy be kell rantani mielott elkeszul, de nem irjak hogyan kell es en meg tapasztalatlan vagyok. Valaki segitene?
Egymillió helyen le van írva a neten hogy kell rántást készíteni.
2019. febr. 1. 09:00
Hasznos számodra ez a válasz?
2/12 A kérdező kommentje:
Nyilvan nem a google utan akarok menni ahol mindenhol mast irnak!!! Te nyugodtan tajekozodj abbol de en szemelyes tapasztalatokra lennek kivancsi ha mar nem ertek hozza. Kossz.
2019. febr. 1. 09:09
3/12 anonim válasza:
A székelykáposztát nem kell berántani. Először pörköltet főzöl a hússal, ugyanúgy kezded el mint a sima pörköltet, tehát hagymán és pirospaprikán teszed fel, majd valamivel később hozzá adod a káposztát kb. félidőben. Minek azt berántani? Rengeteg hülyeséget lehet olvasni a receptek között, egyesek beújítanak, és osszák ész nélkül, aki ellenőrzi az sem ért hozzá, de hidd el, a hagyományos székelykáposztát nem kell rántani. Minek? Ott a pörkölt szaft, a pörkölt alap.
2019. febr. 1. 10:02
Hasznos számodra ez a válasz?
4/12 Moncsicsi9876 válasza:
Rantas receptje:egy serpenyőben raksz egy kevés zsiradékot ez lehet olaj vagy zsír,ahogy az felmelegedik hozzáadod a lisztet,takareklangon folyamatosan kevered a kíván szín eléréséig a te esetedben mivel szekelykaposztat akarsz berantani zsemleszinunek kell lennie a rantasodnak,a rantasodba bele tehetsz fokhagymát,pirospaprikát,ez már egyéni ízlés dolga, ahogy eléred a kívánt színt több részletben enged fel vízzel ,fakanál segítségével dolgozd csomomentesre,ha ez megvan keverd a forrásban lévő eteledhez így főzd kb meg 5-10 percig .És készen is vagy.Remelem tudtam segíteni.
2019. febr. 1. 10:04
Hasznos számodra ez a válasz?
5/12 Moncsicsi9876 válasza:
De egyébként nem kell berantani a székely káposztát.Legalabbis én nem szoktam.
2019. febr. 1. 10:09
Hasznos számodra ez a válasz?
6/12 A kérdező kommentje:
En is butasagnak tartottam hogy oda van irva hogy a vegen berantani. De igy hogy irtatok akkor tenyleg folosleges,koszonom
2019. febr. 1. 10:13
7/12 anonim válasza:
#3. Voltam. Viszont egy kis tejfölt dobhatsz rá a tálalásnál ;-) Valamint kóstold meg a káposztát, hogy mennyire savanyú neked. Ha túl savanyúnak érzed, mosd át folyó víz alatt szűrön keresztül.
Az EREDETI székelykáposztát berántották, mert a monda szerint az étel receptje Székely József vármegyei főlevéltáros (1825–1895) nevéhez fűződik, aki Petőfi Sándor kortársa és barátja volt. 1846-ban mindketten a Gránátos utcai Komló-kertben ebédeltek, de mire beértek, már kifogyóban voltak az ételek. A kocsmáros Székely kívánságára a maradék savanyúkáposzta-főzeléket és sertéspörköltet összekeverve szolgálta fel. Petőfi legközelebb ugyanezt rendelte, és „Székely-káposzta” néven hivatkozott az ételre.
Ennyit a székelykáposzta "előéletéről", ami a nevével ellentétben nem székely eredetű, a hagyományos erdélyi konyha nem is ismeri.
Kérdező!
Azóta változtak az idők, a többség nem rántja (én sem!), de ha soknak találod rajta a lét, tehetsz hozzá egy marék rizst, vagy gerslit! De akár be is ránthatod, úgy lesz autentikus, annak meg a menetét már leírták.
2019. febr. 1. 11:16
Hasznos számodra ez a válasz?
10/12 anonim válasza:
Én azt javaslom, hogy a kérdező mivel kezdő, ne rántsa be. Megbeszéltük, hogy többségünk nem szokta, viszont a kérdező el is ronthatja vele, mert a rántást bizony ellehet rontani, ha kezdő valaki. Tartok tőle, hogy csomós lesz neki, nem tudja jól elvegyíteni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!