Hogyan kell elkészíteni a csirkét (mártásként, tésztához), hogy ne legyen rágós?
Figyelt kérdés
Tejszínes mártásokra gondolok, zöldségekkel, sajttal stb., amit mindig úgy kezdek, hogy a csirkét megpirítom. Finom szokott lenni, az egyetlen hiba az, hogy a csirke sokszor rágós lesz. Elkészül, tehát nem nyers vagy ilyesmi, de nem omlik szét a számban, hanem kemény.2019. jan. 16. 16:44
2/6 anonim válasza:
Tovább kell főzni a szószban, amit pótolni kell egy kicsit, akár tejszínnel vagy vízzel.
Én szoktam olyat csinálni, hogy főzök egy húslevest, majd kiveszem a csirkehúst, amikor már puha. Felkockázom és a kész mártásba teszem, összeforralom pár percig. Rizzsel tálalom. Így mindig nagyon puha.
3/6 anonim válasza:
Azt hiszem ha megszórod kukoricakeményítővel akkor puhább lesz.
4/6 anonim válasza:
Túlsütöd, meg gondolom csirkemell
Csirkecomb filé szaftosabb, kis kockákra/csikokra vágva kb 2 perc pirítás és 5 perc főzés elég neki
5/6 anonim válasza:
Egyértelműen tovább kell főzni. A nejem már annyira túlfőzi, hogy egy csirkepörköltöt majdnem 2 óráig főz! A csirkehús magától leválik a csontról és olyan puha, mint a vaj! Hiába mondom neki, akkor is ezt csinálja. Vagy 20 éve ...
6/6 A kérdező kommentje:
Csirkemell, a többi részét nem mindenki szereti. Akkor legközelebb tovább főzöm. Köszönöm!
2019. jan. 17. 05:25
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!