Van valami jelentősége annak, hogy a tojásokat egyesével keverem a tésztába/krémbe?
Több receptben is olvastam már olyat (pl brownie-nál, vagy sajttortánál), hogy a tojásokat egyesével kell belekeverni a tésztába vagy a krémbe. Tehát egyet beleütni, és jól elkeverni, aztán csak utána jöhet a következő. Ennek van valamilyen fontos szerepe a végeredmény szempontjából? Mi fog változni, ha én egyszerre rakom bele az összes tojást és úgy keverem el?
Elég kezdő vagyok a sütésben, szóval bocsi ha hülye kérdés, csak nekem nem világos :(
Igen, van értelme egyesével belekeverni a tojásokat, mert jobban kidolgozod a tésztát, több levegőt juttatsz bele, vagy éppen megelőzöd, hogy kicsapódjon, szétessen a krém... stb.
A cukrászat olyan, mint egy kémiai laboratórium, mindennek meg van az oka, elnagyolhatod, felrughatod a szabályokat, de ne várd, hogy a végeredmény ugyanolyan legyen, mint amikor betartod az utasításokat.
Főleg, ha kezdő vagy és még tapasztalatod sincs érdemes betartani a recepteket, hogy aztán begyüjthesd az elismerést, és ne csalódás, vagy kukában landolt sütemény legyen a vége.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!