Először fedővel aztán fedő nélkül kell sütni. Ennek mi a jelentősége? Miért kell így sütni egyes dolgokat, pl. a rántotthúst is? Mi van, ha nem így csinálom?
Figyelt kérdés
2010. jan. 19. 15:00
1/7 anonim válasza:
Fedő alatt párolódik, fedő nélkül sül, pirul. A hús típusától függ, mikor melyik módszert kell alkalmazni.
2/7 anonim válasza:
hát én úgy tudom hogy puhább lesz a hús mert fedő alatt keletkező gőz ugye bent marad és párolja a húst. de én nem szoktam , és mégis finom :)
3/7 anonim válasza:
fedő alatt puhul, fedő nélkül lesz szép színe a húsnak.
A sorrend mindegy, mi úgy szoktuk, hogy először lefedve, utána anélkül, hogy piruljon.
De csak a sütőben sült húsokkal szoktuk ezt, alufóliával lefedve. A serpenyőben sült dolgoknál pl. rántott hús nem.
4/7 anonim válasza:
fánkot is így kell, egyik oldalt fedővel másikat anélkül, de nem tudom az okát.
5/7 anonim válasza:
pl. egy nagy darab csontos panírozott csirkecombot nem elég átsütni a forró zsírban, mert belül nyers marad. Ezért kell a sütés elején kis lángon fedő alatt párolni.
6/7 anonim válasza:
Rántott húst pont nem kell,mert az vékony,de egy rántott csirkecombot már fedő alatt kell,mert úgy sűl át a belseje is!
7/7 A kérdező kommentje:
Akkor a párolás miatt kell. Értem! Köszi
2010. jan. 19. 16:03
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!