Mit főzzek olyannak, aki legszivesebben mindig spagettit, rántotthúst, meg pizzát enne, de én ezeket már utálom?
Spagetti,rántotthús,pörkölt tésztával,pizza,esetleg sajtos-sonkás-tejfölös tészta.
Párom ezeken sztem évekig ellenne,nekem viszont már a gondolattol is forog a gyomrom,ha ezeket főzőm,nemhogy megegyem...(heti 3-4 alkalommal kajál nálam,csak ezek mennek)
ötlet arra hogy mit lehetne hasonló izvilágút,de mégsem ezeket?
(én szivsebben eszek főzeléket,paradicsomos dolgokat,zöldségeketfőztömre még nem volt panasz,ő ilyen,otthon ezt szokta meg)
Hortobagyi husos palacsinta,lasagne,töltött kaposzta,csinalhatsz fözeleket pörkölt feltettel.
Gulyas leves,rakott kel,rakott karfiol.
Fasirt paradicsomos kaposztaval.
nem hajlandó megenni semmilyen főzeléket,hiába a tetejére hús kerül
káposztát meg végképp nem
de a husos palacsinta,meg a gulyásleves az jó,elvileg meg eszi:)
Tejfölös szelet galuskával?
Óvári sertésszelet?
azt szereti,csak azt még nem probáltam soha
(csipős kajáktól minden bajom van)
de megprobálom,max nem lesz finom:D
köszönöm az ötleteket,jöhetnek még
A csilis babot nem lehet elrontani, ha a Kotányi csilis bab fűszerkeverékkel készíted.
Úgy kell elkészíteni ahogy rá van írva, csak én nem marhahúsból, hanem sertésből szoktam, mert hamarabb megfő. Nem olyan "homlok izzasztóan" erős, én inkább kellemesen csípősnek nevezném.
A fűszerkeverék zacskójára írt elkészítési javaslat is jó. Én annyit szoktam még variálni vele, hogy teszek bele vegetát - mert nélküle kissé ízetlennek és sótlannak tűnt.
A tejfölös szeletet így készítem:
A sertés combot vékony szeletekre vágom, kicsit kiklopfolom, sózom, borsozom, olajban megsütöm és melegen tartom. Ha az összes szeletet kisütöttem, akkor az olajból csak annyit hagyok az edényben, amennyiben egy nagyobb fej nagyon apróra vágott vöröshagymát megsütök. (a husikból kisült pörzsanyag értékes, ezt hagyd benne)
A tűzről lehúzva teszek bele piros fúszerpaprikát, sót, borsot, vegetát és felöntöm annyi vízzel amennyi majd kb. ellepi a húsokat.
Ezt az alaplevet felforralom, és bele teszem a még meleg kisütött hússzeleteket. Ha szükséges akkor még pótolom annyi vízzel, amennyi éppen ellepi.
Fedő alatt főzöm addig, amíg a húsok finom puhára vissza gyengülnek.
Ekkor kiszedem a szeleteket, és a levet liszttel és tejföllel mártás súrúségűre sürítem.
Vissza helyezem a szaftba a húst, és kész.
Köretnek galuskát szoktam adni.
(ízvilága nagyon hasonlít a Hortobágyi húsos palacsintához)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!