Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan mérhetem ki a menyisége...

Hogyan mérhetem ki a menyiségeket, ha nincs itthon semmi mérésre használható dolog?

Figyelt kérdés
2008. nov. 7. 14:25
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Pl.ha cukorra vagy lisztra gondoltak,akkor 1 csapott evokanal cukor=2dkg

-1 pupos kanal liszt=2 dkg

tejet vagy ilyesmit rendes uditos poharban szoktam merni,az altalaban 2,5 dl,vagy ha van kez alatt sima decis pohar akkor azzal...

De konkretabban mire gondoltal?Mit szeretnek kimerni?

2008. nov. 7. 14:53
 2/4 A kérdező kommentje:
Margarint,sütihez :)
2008. nov. 7. 15:32
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Én úgy tudom hogy egy csapott evőkanál cukor ill. liszt az 1,5 dkg, és ha púpos akkor 2 dkg. Én ez alapján szoktam sütni.

A margarint meg úgy szoktam, hogy általában 25 dkg-os és elosztom felül öt egyenlő részre késsel belevésem, majd amennyi kell levágom, persze pontosan, egyenes szeletbe függőlegesen. Nekem idáig még nem volt belőle baj.

2008. nov. 7. 18:22
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Én is úgy szoktam, ahogy az előttem szóló, viszont a Rama az be is van méricskézve, vagyis a papír szélén a mérce be van húzgálva azt hiszem öt dekánként.
2008. nov. 7. 19:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!