Pépes ételeket kell főznöm, de legyen benne szénhidrát és zsir is. Hol találok ilyen recepteket?
A lényeg, hogy kedvére való legyen az ízvilág.
Csirkebecsinálttal kezdenék, főtt tojássárgájával dúsítva, egy-két csepp citromlével.
Fontos a dúsítás, azaz olvassz bele a főzelékekbe egy plusz kiskanálnyi vajat, használhatsz fehérjeport sűrítésre.
Ne adj neki émelygősen édes dolgokat, elveszi az étvágyat. Adnék pl.citromos túrókrémet 20%os tejföllel.
Ne tukmáld, de az, amit megeszik, legyen értékes, feltűnésmentesen turbósított.
Sajnos a pépesített ételek csúnyák. Esetleg mellétehetsz a tányérra egy kis petrezselyemzöldet, vagy valami bigyuszt, amiből az eredeti étel áll: egy szem málna, egy tojáskarika.
Vadasmártás darált hússal.
Krumplipüré reszelt sajttal, párolt darált hússal.
Paradicsommártás tört krumplival, ha szereti, spenót, sóska, bennük elhabart tojással.
Túrófelfújt, zöldséges felfújtak.
Sárgaborsó főzelék jó puhára főzve.
Krémlevesek, húsleves májgaluskával.
Madártej, pudingok.
Házi májkrém, húskrém, tojáskrém.
Gyümölcsös joghurtok házilag készítve, görög natúr joghurtból pépesített banánnal, almával, lekvárral összekeverve.
Zabkása változatosan elkészítve.
Amit lehet, dúsíts tojással, reszelt sajttal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!