Sült pisztráng receptet kaphatnék?
Karácsonyra kaptunk néhány pisztrángot. Bevallom, eddig nem sütöttem ilyet, de a párom nagyon lelkes, így holnap a halászlé - töltött káposzta - beigli mellé szeretném ezt is elkészíteni, tudom, hogy örülne neki.
A gondom csak az, hogy életemben sem sütöttem még pisztrángot, nem szeretem a sült halakat, receptem sincs. A neten találtam többet is, de tapasztalat híján nem tudom eldönteni, melyik lenne a legjobb. Milyen fűszereket érdemes használni? Bundázzam vagy csak fűszer és natúran sütni? Esetleg roston? Vagy tepsiben?
Van valakinek bevált receptje vagy ötlete a sütéshez? Előre is köszönöm.
Én úgy szoktam, hogy csinálok egy petrezselymes fűszer vajat (vaj, so, bors, petrezselyem, néha zúzott fokhagyma) ezzel kívül-belül bedorzsolom. Beirdalom, a resekbe teszek citromszeleteket, a tepsibe mehet egy fej fokhagyma ha szeretitek úgy felbevagva hogy a gerezdek felezve legyenek. Legkeveresen 180 fokon sutom, addig amíg a bőre ropogós a húsa pedig omlós puha lesz.
Rizs passzol hozza nekem a legjobban. Lehet készíteni hozza egy citromszoszt is, passzol hozza nagyon
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!