Pisztráng sütés, tippek?
van 2 törzs pisztráng itthon elakarom készíteni.
Halat átlag szeretem úgy elkészíteni ,hogy grillen kiterítek 1 alufóliát ,bele a halat.
A halat átlag borsos-fokhagymás tejben 1 éjszakát áztatom.
A fóliára 1-1 lapos kocka vajat szoktam tenni ,a halat rá, amiben ázott borsos,fokhagymás tej ,ebből szoktam önteni rá ,és a tetejére (ha filé) szoktam hagymát ,némi csípős paprika port és fűszert tenni ,az íze végett.
Úgy szoktam összetekerni a fóliát ,hogy tér maradjon felette, és átpárolódjon lassan ,meg ahogy sült a tej forogjon rajta.
Amikor biztos vagyok benne ,hogy átsült,párolódott már ,akkor kiszoktam nyitni és hagyni ,hogy a kb elpárologjon ami eltud.
Ez bejöhet a pisztrángnál is?
Soha nem szoktam halat tejben áztatni. A tejben elvész hal valódi, természetes ,fajtájára jellemző íze.
A többi elgondolásod jó. vajazott/olajozott fólia, fűszerek, lazán becsomagolva mehet a sütőbe.
Nem tudom ,a tej valahogy ad neki egy kis állagot a húsnak ,kis érdekes ízt ,ami nagyon bejön.
Legalább is hekk vagy süllő (nincs finomabb a magyar süllő vagy csukánál!) valahogy így ,hogy kis tejben is van párolódva nekem egyszerűen hibátlan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!