Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Pisztráng sütés, tippek?

Pisztráng sütés, tippek?

Figyelt kérdés

van 2 törzs pisztráng itthon elakarom készíteni.

Halat átlag szeretem úgy elkészíteni ,hogy grillen kiterítek 1 alufóliát ,bele a halat.

A halat átlag borsos-fokhagymás tejben 1 éjszakát áztatom.

A fóliára 1-1 lapos kocka vajat szoktam tenni ,a halat rá, amiben ázott borsos,fokhagymás tej ,ebből szoktam önteni rá ,és a tetejére (ha filé) szoktam hagymát ,némi csípős paprika port és fűszert tenni ,az íze végett.


Úgy szoktam összetekerni a fóliát ,hogy tér maradjon felette, és átpárolódjon lassan ,meg ahogy sült a tej forogjon rajta.

Amikor biztos vagyok benne ,hogy átsült,párolódott már ,akkor kiszoktam nyitni és hagyni ,hogy a kb elpárologjon ami eltud.

Ez bejöhet a pisztrángnál is?


2018. márc. 12. 18:30
 1/5 A kérdező kommentje:
Illetve itt most hagyma helyett /mellett 1-1 citrom szeletre gondoltam.
2018. márc. 12. 18:31
 2/5 anonim ***** válasza:
Be.
2018. márc. 12. 19:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
jól hangzik! bár én tejet sose tennék halhoz, azttán kitudja lehet hogy finom :D de kb ugyanigy szoktam csak pár csepp olajjal tej helyett. jó éhes lettem. :D
2018. márc. 12. 19:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Soha nem szoktam halat tejben áztatni. A tejben elvész hal valódi, természetes ,fajtájára jellemző íze.

A többi elgondolásod jó. vajazott/olajozott fólia, fűszerek, lazán becsomagolva mehet a sütőbe.

2018. márc. 13. 07:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 A kérdező kommentje:

Nem tudom ,a tej valahogy ad neki egy kis állagot a húsnak ,kis érdekes ízt ,ami nagyon bejön.

Legalább is hekk vagy süllő (nincs finomabb a magyar süllő vagy csukánál!) valahogy így ,hogy kis tejben is van párolódva nekem egyszerűen hibátlan.

2018. márc. 13. 12:10

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!