Mitől zsugorodik össze a palacsinta sütés közben?
Figyelt kérdés
Közvetlenül a fordítás után gyorsan elkezd zsugorodni,2018. márc. 10. 11:00
1/7 anonim válasza:
Sokat segítene ha megadnád a recepted, mert még sose tapasztaltam ilyet, és nem tudni te miket használsz amik esetleg hőre érzékenyek lehetnek.
2/7 anonim válasza:
Akkor rosszul csinálta eddig az előző. A palacsintának zsugorodnia kell sütés közben. Az oka a hőhatásra bekövetkező fehérje koaguláció.
3/7 anonim válasza:
Miért kéne a palacsintának összezsugorodni?
4/7 anonim válasza:
100 éve sütök palacsintát és EGYSZER velem is előfordult.
A mai napig nem tudom az okát.
5/7 anonim válasza:
Az enyém nem zsugorodik, csak ahogy sül, minimálisan! csökken a térfogata, de ezt nem úgy kell elképzelni, hogy felére összemegy :D
6/7 anonim válasza:
Ugyan én is csak tippelgetek, de nem lehet hogy túl nagy lángon sütöd és ezáltal kiszárad a tésztád?
7/7 anonim válasza:
HA sok a palacsinta tésztában a víz, akkor hő hatására elkezd párologni a víz belőle, és összezsugorodik. Ha csak tejjel csinálja az ember, akkor kevésbbé zsugorodik össze, mivel a zsíradék és a tejfehérjék kicsit gátolják a vízveszteséget, ill. kevesebb a víz tartalma a tésztának. Gondolom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!