Kaptunk négy közepes nagyságú pisztrángot, mit csináljak belőle?
Nagyon szép halak, de túl sok, és nem tudom, hogy ezt a halat ki lehet-e filézni, be lehet-e tenni a mélyhűtőbe, és ha igen, hogyan.
Milyen recepteket ismertek az egybesütősön kívül?
Ne legyen túl komplikált, ha lehet!
Itt elég sok recept van és nagyon jók, én is innen szoktam választani :)
Mondjuk nálunk az abszolút kedvenc az ahogyan lillafüreden készítik :
a megtisztított pisztrángot nem kaparjuk, nem pikkelyezzük, csak sütés előtt húsz perccel besózzuk, majd paprikás-borsos lisztben kivül-belül megforgatjuk, és forró olajban kisütjük. Fontos, hogy az olaj forró legyen, mert különben megszívja magát a hal, ráadásul a formáját sem tartja meg. Nem kell, hogy ellepje az olaj, inkább kétszer-háromszor forgassuk meg.
Amikor az uszonya, bőre már ropogós, aranysárga, a pisztrángunk megsült, ez nyolc-tíz perc.
Ehhez egy kis fokhagymás-tejfölös-majonézes mártogató isteni finom együtt :)
Ezek nagyon finomnak tűnnek, köszönöm a válaszokat!
Holnap délre biztos kipróbálom az egyik receptet.
De négy hallal mit csináljak? Be lehet tenni őket a mélyhűtőbe úgy, ahogy vannak, vagy kell velük csinálni valamit?
Konyhakész halat nyugodtan le lehet fagyasztani, csak időben kell kivenni, hogy kiengedjen sütés előtt, hogy továbbfeldolgozható állapotba kerüljön.
csak a panírozott halat kell fagyosan elkezdeni sütni.
Köszönöm a választ, de lenne még egy kérdésem: azt nevezed "honyhakésznek" ami már ki van belezve?
Vagy mást is kell csinálni vele?
Kedves második válaszoló, megcsináltam (nagyjából, mert nem volt minden itthon) a lillafüredi receptet.
Olyan lett, de olyan lett...!
Még a gyerekek is kétszer vettek belőle, pedig nem nagy halasok.
Utolsó, köszi a választ, úgy csináltam, ahogy írtad. Örülök, hogy nem kellett filézgetni, mert akkor - ahogy látom -, szétmászott volna az egész.
Köszönet mindenkinek! :)
Szia, gratulálok, és még annyit, az én szokásaimból (bár pinsztrángot én is csak Lillafüreden ettem ) próbáld ki a borsos ,kukoricalisztes beforgatást. Isteni ropogós kéreg lesz a halon, belül pedig omlós.
Nem fogod megbánni.
Üdv:)- horgászfeleség-
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!