Sült báránybordát szeretnék készíteni holnap, de nem jó a sütöm. Serpenyöben is el lehet készíteni? Hogyan, és meddíg kell sütni?
Figyelt kérdés
Köszi a segítséget!2018. dec. 22. 22:49
1/5 anonim válasza:
Hozd át, megsütjük! Cserébe felezünk.
2/5 anonim válasza:
Ezt nem szokás eleve sütöben sütni, hanem csak serpenyöben.
A bordákat közvetlen sütés elött sózod, füszerezed (bors, fokhagyma, bazsalikom, oregano, vagy amit szerettek hozzá), a serpenyöben kevés olajat (tisztított vaj még jobb) felforrósítasz, midnkét oldalon megpirítod, és 5-10 percig kisebb lángon párolod.
3/5 A kérdező kommentje:
Ennyi? 5-10perc elég neki?
2018. dec. 23. 10:58
4/5 A kérdező kommentje:
2018. dec. 23. 23:14
5/5 anonim válasza:
Serpenyőben (nem sütőben) sült bárányborda:
Sóztam, borsoztam a szárazra törölt húst. Ezután azonnal oliavolajon mindkét oldalát 2-3 percig pirítottam.
Utána vaj, rozmaring ágacskák, fokhagyma egészben ment mellé és tovább sütöttem nagyjából 10 percig. Sütés közben locsolgattam szafttal a húst és 3x megfordítottam. Aki rózsaszínebben szereti az kevesebb ideig süsse.
Nagyon finom lett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!