Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Sült báránybordát szeretnék...

Sült báránybordát szeretnék készíteni holnap, de nem jó a sütöm. Serpenyöben is el lehet készíteni? Hogyan, és meddíg kell sütni?

Figyelt kérdés
Köszi a segítséget!
2018. dec. 22. 22:49
 1/5 anonim ***** válasza:
36%
Hozd át, megsütjük! Cserébe felezünk.
2018. dec. 23. 00:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Ezt nem szokás eleve sütöben sütni, hanem csak serpenyöben.


A bordákat közvetlen sütés elött sózod, füszerezed (bors, fokhagyma, bazsalikom, oregano, vagy amit szerettek hozzá), a serpenyöben kevés olajat (tisztított vaj még jobb) felforrósítasz, midnkét oldalon megpirítod, és 5-10 percig kisebb lángon párolod.

2018. dec. 23. 08:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 A kérdező kommentje:
Ennyi? 5-10perc elég neki?
2018. dec. 23. 10:58
 4/5 A kérdező kommentje:

Elso valaszolonak

Ne, hagytam meg neked egyet itt van


[link]

2018. dec. 23. 23:14
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Serpenyőben (nem sütőben) sült bárányborda:

Sóztam, borsoztam a szárazra törölt húst. Ezután azonnal oliavolajon mindkét oldalát 2-3 percig pirítottam.

Utána vaj, rozmaring ágacskák, fokhagyma egészben ment mellé és tovább sütöttem nagyjából 10 percig. Sütés közben locsolgattam szafttal a húst és 3x megfordítottam. Aki rózsaszínebben szereti az kevesebb ideig süsse.

Nagyon finom lett.

2020. szept. 11. 14:50
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!