Hogyan kell a zöldségeket úgy elkészíteni serpenyőben, hogy roppanósak maradjanak (mégse nyersek)?
Figyelt kérdés
Gondolom, magas hőfokon kell pirítani, de nekem sosem marad roppanós...2018. okt. 2. 12:23
2/5 anonim válasza:
A lényeg, hogy nagy felületű kell legyen a seprenő, hogy ne legyen egymáson a zöldség, ne kezdjen úgy párolódni és a lrgnagyobb lángon a tűzhely.
Illetve ne adj plusz vizet hozzá, csak egy kis olajat önts alá.
3/5 anonim válasza:
Jah, illetve előbb fel kell melegíteni a serpenyőt, ne a zöldséggel rakd a tűzre egyből.
4/5 anonim válasza:
Nem pirítani kell, hanem párolni vagy blansírozni.
Finom zsíradék alá (kevés!!!!): például vaj-olívaolaj keveréke. Egyforma vastagságra/nagyságra vágás, és pár perc.
Ha ez nem működik, akkor gőzöld 3 percig, majd utána forgasd át vajon, és úgy fűszerezd.
A vízben-vízzel főzés vagy a pirítás nem erre való technika, ezért nem sikerül.
5/5 A kérdező kommentje:
Köszi mindenki :)
2018. okt. 2. 12:59
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!