Hogyan kell elkészíteni a párolt zöldségeket?
2 féle képpen párolhatsz:
-gőzfürdőben: ekkor gőzőlős szűrőbe berakod a zöldséget. A szűrőt bele rakod az edénybe amiben van egy kis víz. Fontos hogy a víz ne érje el a szűrőt. És lefeded és így párolod. Így gyakorlatilag csak a forró gőzben puhul meg a zöldség.
-vagy választasz egy vastag falú lábast, abba belerakod a zöldségeket, egy nagyon kevés vizet alá, majd fedő alatt megpárolod. Ez az egyszerűbb módszer. Kb 5 percenként kevergesd meg.
Fűszerezés: főleg zöldfűszereket javaslok: oregánó, bazsalikom, kakukkfű, majoranna, borsikafű, zeller, korianderzöld, stb. Tapasztald ki mi melyikhez jó!
a brokkolit nagyon kevés ideig szabad csak főzni! forrástól számított 2-3 perc különben olyan lesz mint az ázott törülköző, és nem marad se íze, se vitamin benne.
és ne takard le főzés közben fedővel mert akkor nem tudnak távozni olyan anyagok belőle, amelyek puffadást okozhatnak.
*robin*
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!