Mit tegyek, ha sós a kocsonyalé?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Krumpli magába szívja a sót. Rakj bele 2-3 krumplit félbe/negyedbe vágva.
Legközelebb hagyd ki a sót. Utólag is elég sózni.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
A levéböl tegyél egy lapos tányérra és úgy a hütöbe, mert higeden sokkal kevésbé érzödik a sós íz. Fél óra alatt lehül annyira, hogy tesztelni tudod.
Krumplit semmi esetre se tégy bele, mert nagyon kiérzödik és sokkal rosszabb lesz, mintha kicsit sósabb a kelleténél.
Az utólag sózás vagy sótlanul fözés meg hülyeség, mivel akkor vagy teljesen íztelen lesz, vagy csak a levének lesz valamennyi íze. És a só még véletlen sem gátolja a megdermedést, ezt nem tudom, honnan szeded, de jobb, ha elfelejted!
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
2-es kifejtenéd ezt bővebben?
Ha ti só nélkül főzitek, akkor mikor sózzátok?
Ha mielőtt szétporciózod a tányérokra, előtte megsózod, akkor ugyanúgy "gátolja a dermedést", tehát adtál a szarnak egy pofont, csak ízetlen marad a hús.
Ha megvárod a dermedést, akkor meg a kész, dermedt kocsonyát sózzátok meg a tetején?
Tényleg mondd el, mert el sem tudom képzelni ezt a figurát!
Egyébként kevertek valamit alaposan!
A sós víz valóban nem fagy meg, de a kocsonya sem fagy meg, hanem csak dermed, a bőrből, csontokból kifőlő zselésítő anyagtól, aminek köze nincs a fagyáshoz.
Nekem még a húslevesem is bekocsonyásodik másnapra.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
#4
Tojásfehérjét tényleg szoktak a húslevesbe és a kocsonyába tenni, de nem a só miatt, hanem "deríteni" azaz a levét tisztítani.
Kérdező!
Ha a próbadermedés után is sósnak érzed, akkor szűrd le és úgy önts hozzá kevés vizet. De utána kell még összefőzni legalább egy negyedórát.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!