Hogyan kell nem elrontani a rantott hust?
Először is nem kell elrontani azzal, hogy nem fűszerezed. A kiklopfolt húst tehát mindenképp sózni (vagy ételízesítőzni) és borsozni kell.
Másodszor nem szabad elrontani a panírozás sorrendjét. Írd fel a konyhába a sorrendet, akkor biztos nem rontod el, vagy jobb, ha hárman csináljátok, és mindenki csak egy munkafolyamatos csinál, így nem zavarodtok bele. Tehát: 1. liszt. 2. tojás. 3. zsemlemorzsa. Itt fontos megjegyezni, hogy nem kell agyonpanírozni, lisztezés és zsemlemorzsázás után érdemes lepaskolni róla a felesleget, különben sütéskor púpos lesz a panír.
Harmadszor: az olaj alatt mindenképp kapcsold be a tűzhelyet (mármint a főzős részét, nem sütőt, bár van ilyen verzió is), különben nagyon hosszú időbe tellene a húsok kisütése. Hideg olajba a húst ne tedd! Megszívja magát olajjal. Teszteld, hogy elég meleg-e már az olaj (mondjuk egy kisebb panírdarabbal, ne az ujjacskáddal!), és ha már sistereg (buborékok képződnek körülötte), akkor bele lehet tenni sülni a húsokat. Arra is ügyelj, hogy közben nem szaladj át a szomszéd Marika nénihez "öt percre", mert fél óra alatt nem csak a hús ég meg, hanem az egész konyha. A húsok színe legyen aranybarna. A fekete szín rosszat sejtet, addig ne süsd. A világos szín nem olyan nagy baj, végül is a tatár beefsteak is nyers hús, mégis megesszük, de inkább süsd tovább a biztonság kedvéért.
Koszonok minden valaszt!:D
A sot a husra is kell tenni es a tojasba is?
A tojast fel kell verni?
A bundajuk kemeny lett es mire a hus atsul a bunda megeg.
Egett bundat nem akarok enni sztem az egeszseg elensege.
Az olaj mire eleri a kello hofokot csupan csak 100 oraba telik normalis ez?
A bunda nyers liszt izu lett.
A sutes vegere mar rosszul vagyok toluk a szagtol!
Milyen olajjal celszeru? Idegenkedem a napraforgo olajtol. Az ettermekben sem zzal csinaljak.
Koszonom es varom tovabbi valaszaitokat.
a húst kiklopfod ha szüksėges. a tojást is es a hust is sozni kell. persze hogy fel kell vern a tojast.
lisztbe, tojasba es zsemlemorzsába kell forgatni. az olajat felforrositod, de ne tulzottan mert akkor ugy jarsz ahogy eddig es megėg a panir. ugy tudod ellenőrizni az olajat hogy egy kenyėr darabot beleraksz es ha sistereg akkor mehet bele a hus is. ha tul forro az olaj akkpr huzd le a tűzrōl amig kicsit lehül es csak utâna rakd bele.
többször forgasd át az olajban sütėsnėl
"sot a husra is kell tenni es a tojasba is?"
Mi úgy szoktuk, de ízlés kérdése.
"A tojast fel kell verni?"
A tojást elhabarni kell, villlával, nem piskótát sütünk. :)
"A bundajuk kemeny lett es mire a hus atsul a bunda megeg."
Túl magas hőfokon sütötted. Inkább közepes lángon süsd.
"Az olaj mire eleri a kello hofokot csupan csak 100 oraba telik normalis ez?"
Ha túl sok ideig hevítetted, akkor tényleg túl forró lett.
"A bunda nyers liszt izu lett."
Erre nem tudok mi mondani. Fűszerezd a tojást.
"Milyen olajjal celszeru?"
Én minőségibb (drágább) napraforgó olajjal szokta. Az olcsóbb amellet hogy büdös, még csapkod is sütés közben. A jobb napraforgó olaj ilyet nem csinál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!