Málna jam-nek hogy álljak neki?
Figyelt kérdés
Most szedtem egy tál málnát a kertben.Szeretnék belőle egy kis jam-et készíteni.Nem sok a málna,de azért mégis...jó lenne belőle legalább egy kis üveggel. Azt szeretném kérni,hogy írjatok nekem bevált málnalekvár elkészítési folyamatot,nem baj ha dzsemfix nélküli,mert hamar elfogyna=)2010. jún. 27. 19:17
1/3 anonim válasza:
Szia!
Én minden lekvárt Dzsemfix-szel, vagy 3:1-ben, 2:1-bennel készítek.
Megmosod a málnát, áttöröd szitán és annyi cukorral kezded el főzni, mint amennyi a málna súlya (Ha nem szeretitek nagyon édesen, akkor valamivel kevesebbel is lehet).
Amikor kezd összeforrni, beleteszem a Dzsemfixet és még forralom. Utána kis üvegekbe teszem, fejre állítom, hogy légmentesek legyenek.
Ha hamar elfogy, akkor is lehet kis üvegbe rakni, csak ha felbontod, tedd a hűtőbe, mert könnyen penészedik (így jártam az eperlekvárral idén) de egyébként finom lett.
2/3 A kérdező kommentje:
Köszi a választ=) Akkor megyek is a pincébe a dzsemfixért=) Remélem jól fog sikerülni=DD
2010. jún. 27. 19:36
3/3 anonim válasza:
mindenképp tűrd fel a pulcsidat könyékig!
sok sikert a málnalekvárhoz, ez a kedvencem.:D
úgyis nagyon finom lesz dzsemfixxel.:)
nekünk mindig beválik.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!