Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Málna jam-nek hogy álljak neki?

Málna jam-nek hogy álljak neki?

Figyelt kérdés
Most szedtem egy tál málnát a kertben.Szeretnék belőle egy kis jam-et készíteni.Nem sok a málna,de azért mégis...jó lenne belőle legalább egy kis üveggel. Azt szeretném kérni,hogy írjatok nekem bevált málnalekvár elkészítési folyamatot,nem baj ha dzsemfix nélküli,mert hamar elfogyna=)
2010. jún. 27. 19:17
 1/3 anonim ***** válasza:

Szia!


Én minden lekvárt Dzsemfix-szel, vagy 3:1-ben, 2:1-bennel készítek.


Megmosod a málnát, áttöröd szitán és annyi cukorral kezded el főzni, mint amennyi a málna súlya (Ha nem szeretitek nagyon édesen, akkor valamivel kevesebbel is lehet).


Amikor kezd összeforrni, beleteszem a Dzsemfixet és még forralom. Utána kis üvegekbe teszem, fejre állítom, hogy légmentesek legyenek.


Ha hamar elfogy, akkor is lehet kis üvegbe rakni, csak ha felbontod, tedd a hűtőbe, mert könnyen penészedik (így jártam az eperlekvárral idén) de egyébként finom lett.

2010. jún. 27. 19:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszi a választ=) Akkor megyek is a pincébe a dzsemfixért=) Remélem jól fog sikerülni=DD
2010. jún. 27. 19:36
 3/3 anonim válasza:

mindenképp tűrd fel a pulcsidat könyékig!

sok sikert a málnalekvárhoz, ez a kedvencem.:D


úgyis nagyon finom lesz dzsemfixxel.:)

nekünk mindig beválik.:)

2010. jún. 27. 19:59
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!