Ricotta süti tetejére jó a csoki + málna feltét? 28/F-kezdő
Liszt nélküli túrótortát ricottával készítek. Négyzet alakúra, és azt vagdalom fel kis négyszögekre. Szeretném a tetejét valamivel megbolondítani. Olvasztott csokira gondoltam, amibe belemártanám, és málnaszemeket (darabokat) tennék a tetejére.
Eléggé alacsony a költségvetésem, így nincs sok lehetőségem próbálkozásra. Az éles bevetés előtt egyszer csinálok belőle próbát.
Nagyon profin szeretném kivitelezni! 28/F vagyok, így botkezű a konyhában. :D
Szerintetek passzolni fog az íz?
Milyen csokit használjak, hogyan olvasszam meg, és van-e fontos részlet, amire figyeljek?
A málnát belekeverjem a csokiba, vagy tegyem a tetejére a szemeket?
Diétásan hogyan tudom kivitelezni? (Csoki szempontjából.)
A szeletek 3*4 cm-esek kb.
Nem rossz az elképzelés!Én félig mártanám az olvasztott csokiba a málnát és a csokis felével lefelé tenném rá a sütire.
Diétásan meg úgy tudod hogy diabetikus tortabevonót veszel!
Ja és ét csokival csináld, vagy ha az még belefér a költségvetésbe, akkor fele étcsoki fele fehércsoki és mindkettőből a szeletekre.
Sok sikert, küldj kóstolót! :P
Köszi a válaszokat!
Barátnőm nincs, Feleségem van. :D
Úgy döntöttem, hogy 3 felé osztom az elkészült tortát, és úgy készítem el diabetikus bevonóval, hogy:
1.: ahogyan az 1. írta: félig a csokiba a málnát, és úgy a sütire
2.: a sütit félig a csokiba és arra a málnát
3.: a málnát a sütire, és csíkokban rá a csokit
Ezt a tortát már 2 alkalommal megsütöttem, és mindkét alkalommal ricottából. Azt olvastam róla, hogy alapjában véve édesebb, mint a túró; és tényleg így van szerintem. Sőt, legfőképp' a cukrászatban használják, és nem csak anyagi megfontolásokból.
Eddig normál porcukorral készült. Most megpróbálom porrá darált nádcukorból. Kíváncsi vagyok, milyen lesz az összhatás. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!