Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ricotta süti tetejére jó a...

Ricotta süti tetejére jó a csoki + málna feltét? 28/F-kezdő

Figyelt kérdés

Liszt nélküli túrótortát ricottával készítek. Négyzet alakúra, és azt vagdalom fel kis négyszögekre. Szeretném a tetejét valamivel megbolondítani. Olvasztott csokira gondoltam, amibe belemártanám, és málnaszemeket (darabokat) tennék a tetejére.

Eléggé alacsony a költségvetésem, így nincs sok lehetőségem próbálkozásra. Az éles bevetés előtt egyszer csinálok belőle próbát.

Nagyon profin szeretném kivitelezni! 28/F vagyok, így botkezű a konyhában. :D


Szerintetek passzolni fog az íz?

Milyen csokit használjak, hogyan olvasszam meg, és van-e fontos részlet, amire figyeljek?

A málnát belekeverjem a csokiba, vagy tegyem a tetejére a szemeket?

Diétásan hogyan tudom kivitelezni? (Csoki szempontjából.)

A szeletek 3*4 cm-esek kb.


2010. dec. 12. 15:57
 1/4 anonim ***** válasza:

Nem rossz az elképzelés!Én félig mártanám az olvasztott csokiba a málnát és a csokis felével lefelé tenném rá a sütire.

Diétásan meg úgy tudod hogy diabetikus tortabevonót veszel!

Ja és ét csokival csináld, vagy ha az még belefér a költségvetésbe, akkor fele étcsoki fele fehércsoki és mindkettőből a szeletekre.

Sok sikert, küldj kóstolót! :P

2010. dec. 12. 16:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
van barátnőd? :D ;)
2010. dec. 12. 16:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:
Jó elképzelés! Bár én a seízű ricota helyett rendes túróból készíteném!
2010. dec. 12. 16:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!


Barátnőm nincs, Feleségem van. :D

Úgy döntöttem, hogy 3 felé osztom az elkészült tortát, és úgy készítem el diabetikus bevonóval, hogy:

1.: ahogyan az 1. írta: félig a csokiba a málnát, és úgy a sütire

2.: a sütit félig a csokiba és arra a málnát

3.: a málnát a sütire, és csíkokban rá a csokit


Ezt a tortát már 2 alkalommal megsütöttem, és mindkét alkalommal ricottából. Azt olvastam róla, hogy alapjában véve édesebb, mint a túró; és tényleg így van szerintem. Sőt, legfőképp' a cukrászatban használják, és nem csak anyagi megfontolásokból.

Eddig normál porcukorral készült. Most megpróbálom porrá darált nádcukorból. Kíváncsi vagyok, milyen lesz az összhatás. :)

2010. dec. 12. 17:44

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!