Pörköltet milyen húsból lehet csinálni? És melyik részéből?
A 10-es nem evett még jó pörköltet.
Miből: zúza, tojás, csiga, tyúk, kakas, kacsa aprólék, disznó, marha, birka, kecske, őz, dám, vaddisznó, szarvas, muflon, pulykanyak, gyakorlatilag bármiből. Színhúsból nem lesz olyan jó, mint csontosból. A birkáról ne vedd lesz az összes faggyút, mert akkor nem lesz birka íze.
15. egész jól leírod, de az inat, hártyát nem kell kiszedni belőle.
Pont úgy mint a csontnak is bele kell főni.
Ettől lesz jó zaftos, finom egy pörkölt.
Utána nem kell azt megenni mint a csontot sem esszük meg.
De egyébként a marhalábszár, sertés csülök és a birkapörkölt a legjobb azt szeretem a legjobban.
Csirke mellből nem lehet jó pörköltet főzni. még azt is merem mondani hogy csirkéből se a legjobba pörkölt mert túl hamar megfő és nincs neki zaftja, csak leve van.
Esetleg az egész tyúkot vagy kakast megfőzni, mindenét bele, na az is tud jó lenni.
Édesapám a marhalábszárnál a hártyákat leszedi a húsról de az inakat nem vágja ki.
Kondérban, szabad tűznél, 2-2,5 órát főzi és az inak vaj puhák lesznek a húsban, simán meg lehet őket enni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!