Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Pörköltet milyen húsból lehet...

Pumukli alfahím kérdése:

Pörköltet milyen húsból lehet csinálni? És melyik részéből?

Figyelt kérdés
2018. dec. 9. 22:05
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
84%

A 10-es nem evett még jó pörköltet.

Miből: zúza, tojás, csiga, tyúk, kakas, kacsa aprólék, disznó, marha, birka, kecske, őz, dám, vaddisznó, szarvas, muflon, pulykanyak, gyakorlatilag bármiből. Színhúsból nem lesz olyan jó, mint csontosból. A birkáról ne vedd lesz az összes faggyút, mert akkor nem lesz birka íze.

2018. dec. 10. 09:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/20 anonim ***** válasza:
47%
"egy tévhit, amit sokan, mint megmondóemberek nagy mellénnyel fel is vesznek"
2018. dec. 10. 09:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/20 anonim ***** válasza:
100%
Én a saját tapasztalataimból kiindulva csak azt tudom megmondani, hogy miből érdemes, mert jól leírták, kb mindenből lehet. Szerintem a pörkölt lényege, hogy az a hús, amiből készíted, ne egy száraz mellhús legyen, hanem valami szaftosabb/ kicsit zsírosabb hús. Csirkecomb, disznólábszár, marhalábszár, stb...
2018. dec. 10. 09:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/20 anonim ***** válasza:
100%
Bocsánat, "pl. mellhús"* akart lenni :D
2018. dec. 10. 09:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/20 anonim ***** válasza:
86%
#10. Nem, is szoktunk int benne hagyni a húsban, sőt hártyát sem, azt jobb helyeken leszedi az ember. Viszont a csont jó ízt ad a pörköltnek, és a zsír is. Nem attól lesz jó a pörkölt mert színhúsból van. A birkapöri is kimondottan csontostul finom, még ha nehéz is lerágcsálni. Kifejtettem részletesen már nem tudom hányadik válaszolóként, hogy az állat részei mire ajánlottak, de semmi sem szentírás. A húst tudni kell felszelni, feldolgozni, leinazni, mint pl. a marhalábszárat is, és nem kell inat rágni.
2018. dec. 10. 09:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/20 anonim ***** válasza:
94%
Tényleg bármiből: körömpörkölt, pacalpörkölt, zúzapörkölt. Ezek nagyjából a kedvenceim. Meg a vadhúsokból készültek: őzpörkölt, vaddisznópörkölt. :)
2018. dec. 10. 09:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/20 anonim ***** válasza:
2018. dec. 10. 09:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/20 anonim ***** válasza:

15. egész jól leírod, de az inat, hártyát nem kell kiszedni belőle.

Pont úgy mint a csontnak is bele kell főni.

Ettől lesz jó zaftos, finom egy pörkölt.

Utána nem kell azt megenni mint a csontot sem esszük meg.

De egyébként a marhalábszár, sertés csülök és a birkapörkölt a legjobb azt szeretem a legjobban.

Csirke mellből nem lehet jó pörköltet főzni. még azt is merem mondani hogy csirkéből se a legjobba pörkölt mert túl hamar megfő és nincs neki zaftja, csak leve van.

Esetleg az egész tyúkot vagy kakast megfőzni, mindenét bele, na az is tud jó lenni.

2018. dec. 10. 13:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/20 anonim ***** válasza:
Mi az a "zaft"?
2018. dec. 11. 10:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/20 anonim ***** válasza:

Édesapám a marhalábszárnál a hártyákat leszedi a húsról de az inakat nem vágja ki.

Kondérban, szabad tűznél, 2-2,5 órát főzi és az inak vaj puhák lesznek a húsban, simán meg lehet őket enni.

2018. dec. 11. 21:30
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!