Gulyást fogok főzni, meddig tart amíg megpuhul a marhahús? És ti miket raktok a gulyásba?
Lassabban fő meg mint a sertés,időt nem tudok sajnos mondani.
Zöldségek:sárgarépa,fehér,zeller,karalábé,kis kelkáposzta,paradicsom,paprika,fokhagyma,hagyma
Só,köménymag
Gondolom azt tudod,hogy pörköltalappal kell kezdeni.
Sokáig!!! én hát hasból számolnék rá egy 3 órát vagy akár többet, ameddig megpuhul! inkább rakd fel sokkal előbb, maximum újramelegíted.
A krumplit nem láttam az előzőnél, no meg én ennyi mindent nem szoktam:D mármint paprika, paradicsom, krumpli, hagyma, fűszerek. kb:D
2-3 óra, attól függ, milyen öreg volt a marha ill, hogy mekkorák a húskockák
én hideg vízbe teszem, nem csinálom meg pörköltösen, sózom...nagyon lassan elkezdem főzni, letakarva, a legkisebb fokozaton, ha lesz hab, azt leszedem...utána, bors, babérlevél, fokhagymagerezd, kicsi szerecsendió, kömény...továbbra is a legkisebb fokozaton lefedve főzöm...ha majdnem puha: zöldségeket teszem bele: répa, paszternák, petrezselyemgyökér, zeller, vöröshagyma héjastól, paradicsom, paprika, krumpli...néha gomba, nem egyformára vágom, hanem ami hamarabb szétfő, azt nagyobban hagyom, mielőtt beleteszem, a leves zsírjára szórok egy kis pirospaprikát, zöldségek bele...továbbra is lefedve legalacsonyabb lángon főzöm
csipekét adok hozzá, amit külön sós vízben főzök meg
Első vagyok.
Tényleg a krumplit kihagytam :)pedig az fontos!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!