Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Vegyes húsleves. Szoktatok...

Vegyes húsleves. Szoktatok így csinálni? Milyen lesz?

Figyelt kérdés
Van egy kis kacsa aprólékom, nem sok: Nyak, 2 láb, 2 szárny. gondoltam veszek hozzá jó vastag pulykanyakat, mert azt imádom lerágcsálni és szeretem azt a húst. Valamint még esetleg egy pár darab farhátat sárgításnak. Vagy kell még a kacsa mellé egyáltalán farhát? Így is lesz színe? Nálam ami számomra ehető belőle az a nyakak, a többi kutyáké, cicáké. Leszoktam a macskáknak fejteni a húst. Kacsával még sosem kevertem. Nem nagy adagot csinálnék, mert egymagamra főzök.
2018. dec. 8. 10:38
 1/8 anonim ***** válasza:
72%

Szoktam, szerintem ízesebb, mint a natúr farkát, amit megszoktam. Én keverem mondjuk valamilyen disznóval, vagy szintén pulykával.

Szerintem lehet, csak azt vedd számításba, hogy nem egyszerre fő meg a két hús. A kacsának több kell, a disznónak meg a pulykának is, a csirkének meg nem annyi.

Ha le akarod szedni normális állagún a húst a csirkecsontról érdemes később beledobni a levesbe.

2018. dec. 8. 11:15
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Minél többfelé hús van benne, annál jobb.

Alapból marha amit belerakok, a gyerekek miatt pedig csirkecombot mellé teszek. Ha épp csontos karajt kapok akkor annak a csontjait is beleteszem, a húsból pedig a második fogást csinálom.

2018. dec. 8. 11:45
 3/8 A kérdező kommentje:
Férjem is sertésből szereti legjobban, de én szoktam akkor is bele dobni magamnak pár pulykanyakat. Ő keveset van itthon, mert külföldön dolgozik, magamnak csak szárnyasból főzöm. Kacsával még nem kevertem eddig, de most vettem egy egész házi kacsát, és gondoltam az aprólékját felhasználom levesnek. Lábat még sosem ettem, eddig idegenkedtem tőle, de kíváncsiság hajt. Ti megszoktátok enni csirkének, kacsának?
2018. dec. 8. 12:35
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Igen, nagyon szeretjük a csirke-kacsa stb lábát a levesben, meg is eszük. Sőt csirkelábból szoktam pörköltet is főzni.
2018. dec. 8. 12:52
 5/8 A kérdező kommentje:
No, majd most bele kóstolok, még a végén megszeretem és a kuttyok hoppon maradnak :-D Olyanról is hallottam már, hogy kirántják, de ez már Off. :-)
2018. dec. 8. 13:05
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Kirántani nem szoktam, csak adisznócsülköt. C
2018. dec. 8. 15:09
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Bocs!Nem disznócsülköt akartam írni, hanem körmöt. Sós vízben nagyon puhára főzöm a nagy csontokat kiveszem és utána kirántom. Tartármártással tálalalom! Nálunk ünnepi ebéd nem lehet enélkül!
2018. dec. 8. 15:13
 8/8 A kérdező kommentje:
Hú arról már hallottam és kipróbálnám. Lehet ünnepek alatt...
2018. dec. 8. 16:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!