Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Kitaláltam egy sütit, csak...

Kitaláltam egy sütit, csak finomítani kellene?

Figyelt kérdés

Ma uzsonnára szeleteltem banánt, tettem rá mogyoróvajat és egy kis tejszínhabot. Annyira megtetszett ez az ízkombináció, hogy érdemes lenne sütit készíteni belőle.


Rákerestem a neten, de pont ilyet nem találtam, csak amerikai recepteket, ott tudom, hogy népszerű, de azok is mások, mint amit kitaláltam.


Egy piteformában liznertésztát sütnék, ez lenne az alapja, hagynám kihűlni.


Főznék vanília pudingot.

Érett banánokat botmixerrel pürésítenék és hozzáadnám a mogyoróvajat is, ezzel eldolgoznám.

Amikor a puding langyos összekeverném a banános péppel és a pitére tenném. A tetejét banánkarikákkal raknám ki.


Hűtőbe tenném megszilárdulni és tejszínhabot fújnék a tetejére.


Kérdés, hogy nagyon eláztatná-e a tésztát? Fél liter tej 1 csomag puding elég-e, hogy megfogja? Bármilyen tanácsot, meglátást szívesen meghallgatok.



2018. dec. 4. 15:00
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Finomnak tűnik!:)

Én ugyan nem szoktam pudingból sütikrémet csinálni, de másoknál olvasom, hogy ilyen esetekben kevesebb tejet tesznek bele a zacskón előírtnál. Mondjuk amihez fél liter tejet írnak, ahhoz 3,5-4 dl-t, akkor nem ázik el.

De talán egyszerűbb lenne eleve krémport venni, azt nem kell főzni.

2018. dec. 4. 15:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
ha eláztatja, az még jó is lehet. Amit leírtál, az gyakorlatilag egy "trifle". Annyi különbséggel, hogy az angol receptekben nem maguk sütik a linzertésztát, hanem omlós keksszel helyettesítik. De lényegében ugyanaz. Peanut butter banana trifle néven vannak receptek, kisebb variációkkal. A lényeg, hogy igen, ez egy működőképes dolog.
2018. dec. 4. 15:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 A kérdező kommentje:
Köszi!
2018. dec. 4. 15:29
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Az elképzelésed jó.

Ha azt szeretnéd, hogy ne áztassa el a krém a linzertésztát, amikor kiveszed a sütőből, még forrón kend le tojásfehérjével. Ez nem engedi, hogy azonnal elázzon a tészta.

A pudingot kevesebb tejjel készítsd, ha bele akarod tenni a banánpürét, mert túl híg lesz.(1cs pudingpor 3 dl tej).

Szerintem a banán íze egy kicsit megváltozik amikor pürésítve van, én csak összetörném villával, és nem keverném össze a mogyoróvajjal sem.

Valószínűleg én egy réteges süteményt készítenék a helyedben.

A kisült linzertésztát megkenném a mogyoróvajjal, ami egyben megakadályozza, hogy a tészta elázzon, erre tenném a sűrűre főzött pudingot, a tetejére jó sok felkarikázott banánt, és tejszínhabbal tálalnám.

2018. dec. 4. 16:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 A kérdező kommentje:
Utolsó, köszi a tanácsokat!
2018. dec. 4. 16:43
 6/7 anonim ***** válasza:
Ti tényleg el tudjátok képzelni a sós mogyoróvajat az édes banánnal?
2018. dec. 7. 20:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:

#6

Nem minden mogyoróvaj sós.

2018. dec. 7. 21:10
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!