Kitaláltam egy ételt, megmondanátok, hogy jó-e így?
Szoktam kísérletezgetni a főzéssel, és kitaláltam egy ételt (jó nem volt túl komplikált), és ezt szoktam rendszeresen enni az utóbbi időben.
Megnéznétek azért, hogy biztos rendben van-e így, nincs semmi veszélyes egészségkárosító hatása?
1.) Fogok 30-40 dkg csirkemellfilét, felvágom apró kockákra, és olajon addig sütöm, amíg teljesen fehér nem lesz.
2.) Ilyenkor elkezd kicsit habzani, és ekkor ráütök két tojást, amikkel összekeverem a csirkemell darabokat, amíg egy ilyen sárga színű tojásrántottaszerű dolog lesz belőle.
3.) Egy 30-40 dkg mirelit zöldséget, előtte egy 30-40 percig a konyhában hagytam, hogy kiengedjen, beleöntök az ételbe, és a továbbiakban addig főzöm, míg a mirelit zöldségek is puhák lesznek.
Ez így rendben van?
Előre is köszi a segítséget!
Köszi, de elmondanád az okokat is?
Hogy miért kell a tojást a legvégén ráütni, és hogy miért kell a mirelit zöldséget kiengedés nélkül rárakni?
Semmit nem "kell", csak így finomabb lesz.
A lottyadt fagyasztottnak megváltozik az íze és nem előnyére, még akkor is, ha nincs leve, ami elfolyna.
Hogy miért, azt ne kérdezd!
A tojásrántotta (mert a sült tojás bizony az!) meg agyonfőzve, ilyet még nem is hallottam.
Még a lecsóba is utoljára ütik bele, pedig az is zöldségből készül.
De te persze úgy csinálod, ahogy akarod és ahogy neked ízlik, csak véleményeket kértél és nekem az a véleményem erről, gyakorlott háziasszonyként, amit leírtam.
Ja, nem számonkértelek, ne úgy értsd, csak szerettem volna tanulni a tapasztaltabbaktól.
De nagyon köszönöm a tanácsaid, és a magyarázatod is.
Pontosan ezt mondtam volna én is:
- mirelit zöldséget fagyasztottan bele = jobb íze, állaga marad
- a tojást csak a legvégén üsd rá, és nem fog bele-öregedni, hanem finom, könnyű, lágy marad
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!