Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Megmondanátok, hogy kell...

Megmondanátok, hogy kell igazán finom rántott húst készíteni?

Figyelt kérdés
2018. jan. 23. 21:57
 1/6 anonim ***** válasza:
49%
Borjú színhúsból, esetleg letisztított disznókarajból éles késsel vékony szeleteket kell vágni. NEM klopfoljuk, és NEM áztatgatjuk tejbe és egyéb hülyeségekbe! A panír hozzávalói a liszt, friss tojás, és friss, nem büdös-lottyadtra száradt, hanem sütőben, zsiradék nélkül teljesen szárazra átsütött, enyhén megpirított zsemle lereszelve. A húst közvetlenül panírozás előtt kell sózni, esetleg nagyon kevés frissen őrölt borssal megszórni, majd lisztbe, a fölösleget lerázva a felvert tojásba és a zsemlemorzsába forgatni, ezután nagyon forró zsiradékban mindkét oldalát 1-2 perc alatt megsütni. Pár csepp citromlével megcsepegtetve a legjobb. A rongyosra klopfolt, vagy ujjnyi vastag, tejbe áztatott, bolti zsemlemorzsába forgatott, inas-hártyás disznóhúsból majdhogynem langyos zsírban, félóráig sütött valamit is lehet rántott húsnak nevezni, csak megenni nem érdemes.
2018. jan. 23. 22:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
48%
Bécsi szeletre gondolsz ami sertéscobbólkarajból készítenek ? Büfében csináltuk : a kloffolt húst kissé befehérborsoztuk kevés sóval dörzsöltük és egymásra téve betettük egy zárható edénybe meg a hűtőbe délután . Reggel kezdéskor vettük ki . A panírliszt kapott őrölt köményt a felvert tojás szezámmagot és szárított petrezselyemzöldet . Forró olajba nagy serpibe 3at tettünk párszor villával böktük és forgattuk sötétbarna szín elérésekor vettük ki és szalvétára tettük ...
2018. jan. 23. 22:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 A kérdező kommentje:
Jól hangzik köszönöm!
2018. jan. 24. 06:33
 4/6 anonim ***** válasza:
64%

Rántott hús praktikák.

Régen minden féle rántott húst zsírban sütöttek. Teljesen jó volt minden húsra igaz akkor még nem pácoltuk a húsokat csak sóztuk és borsoztuk. Nekem abszolút nincs problémám a zsírban sült rántott hússal. Vátoztak az évek alatt a főzési szokások, ami szintén nem baj. Ahány ház annyi szokás, de ez így van jól.

Az első és legfontososabb a hús nem mindegy, hogy melyik húst hogyan és milyen zsiradékban sütjük. A szárnyasokat általában olajban sütik, de nem mindegy az olaj minősége és fajtája sem napraforgó olaj vagy pálma olaj alkalmas a szárnyasok sütésére. A szárnyas húst is érdemes pár órára fokhagymás tejbe áztatni puhítja a húst és ad egy kis plusz ízt a húsnak.

A sertés húsokat, ha rántjuk pl. a karaj, tarja disznózsírban kell sütni. a karaj egy szárazabb hús ezért fokhagymás tejbe szokták áztatni, hogy kicsit puhuljon és egy kevés nedvességet szívjon magába.

A borjúhúst a lehető legvékonyabbra kell klopfolni. Sózni, borsózni kell és egy nagy széles serpenyőben annyi zsírban kell sütni, ami nem, lepi, el a hús egyik oldalát lepje, el a zsír oldalaként 4percig sütjük.

A panírozás módja is segíthet azon, hogy puhább legyen a hús. Ha felvert tojásba egy kis kanál tejfölt, joghurtot vagy tejet keverünk, puhítja sülés közben a húst.

A Hús mindig szobahőmérsékletűnek kell lennie, amikor a zsiradékba kerül (kivétel az előre fagyasztott hústermékek)

A zsiradék, amiben a húst sütjük, közepesen legyen forró, mert KB 170C, ha sokkal melegebb zsiradék a panír kezd el égni és húsnak nem lesz ideje lassan sülni így magas hőmérsékleten sül a zsiradékban hirtelen és gyorsan ezért kiszárad vagy nem sül teljesen át a hús.

2018. jan. 24. 06:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
62%

Vajon süsd.


Én előtte vékonyra vágom, sózom, borsozom.


Liszt-tojás-zsemlemorzsa és vajon megsütöm.

2018. jan. 24. 12:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a sok jó tanácsot odafigyelek rájuk. Le kell fedni sütés közben? Valaki egyszer mondta, de a visszacsöpögő pára miatt csak hirtelen megégett és fröcskölt.
2018. jan. 25. 06:22

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!