Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Kitaláltam egy sütit. Hogyan...

Kitaláltam egy sütit. Hogyan lehetne megcsinálni?

Figyelt kérdés

Az is lehet, hogy nem az én találmányom, de ilyen receptet nem találok sehol.

Lényeg, hogy szeretném valahogy összehozni, mert ehhez van hozzávaló és elméletileg nem lenne rossz ez a süti.


Úgy képzeltem el, hogy az alja kukoricadarás, egyszerű alap lenne.

Rajta pedig valamilyen karamellás öntet, apróra tört dióval vagy szeletetlt mandulával.

Az alja omlós tészta legyen, ne valami túl kemény vagy ragacsos bodega, az nem lenne jó.A tetején a karamella ne legyen kemény ropogós, de ne is legyen annyira folyékony, hogy áztassa a tésztát.

Ez az elképzelésem.De hogyan csináljam meg?Mi kell hozzá?

Egy tojással megoldható?


2012. júl. 26. 11:39
 1/10 anonim ***** válasza:
0%

Hogy te mit találtál ki, azt mi honnét tudjuk? Ha nem írod ide, hogyan kell elkészíteni azt, amit kitaláltál, akkor mi bocsi, de nem látunk a te agyadba.

Állj neki, próbáld meg, és ha már kész a recept, szívesen és kíváncsian és örömmel várjuk!

2012. júl. 26. 11:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 A kérdező kommentje:
Ilyet szeretnék készíteni, aki konyhai technikákban jártas, az meg tudja írni, miből mennyi kell az elkészítéshez.
2012. júl. 26. 12:12
 3/10 anonim ***** válasza:

Egyszer azt írod kukoricadarás legyen az alja, egyszer meg hogy omlós tészta. Most hogyan is képzeled? Kétféle réteg legyenek ezek? Vagy pedig olyan omlós tészta, amiben kukoricadara van???


Én egy linzertésztát csinálnék, az omlós is, és nem kell bele sok tojás... Kb fél-1 cm vastagra nyújtva. Félig megsütném, majd kivenném és rászórnék tört diót, ezzel készre sütném. És a végén folyatnék rá karamellt, de csak hálósan, hogy a diókat valamennyire egyben tartsa, de nem teljesen elöntve azt.

A kukoricadarát annyira nem ismerem. Mondanám, hogy a linzertésztába néhány kanál liszt helyett kukoricadarát tennék, de nem ismerem annyira. Csak azt tudom, hogy az elég kemény és durva, nem tudom, hogy a linzertésztában a sütés közben hogyan alakulna. Valószínűleg ugyanolyan kemény maradna. Tehát lehet, hogy valami kis folyadékba áztatás után kellene a linzertésztához tenni.

2012. júl. 26. 12:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
34%

Első!Honnan tudjad!?:O Szerintem le van írva,ha nem csak a kérdést olvasnád el,hanem a kiegészítőt is...stb...

Bocsi Kérdező,de ezt nem tudtam szó nélkül hagyni.

Én a leírtak alapján csinálnék egy puliszkát és arra a kívánt dolgokat rátenném,csak így egyszerűen.:) Szerintem fogyasztható lenne.:)

2012. júl. 26. 13:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:

Találtam Neked egy jónak tűnő receptet is a karamell szószhoz:

[link]

A "plussz vízzel" szerintem jól tudod majd igazítani a kívánt sűrűséget!:)

Sok sikert majd számolj be!

2012. júl. 26. 13:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
Tehát mi találjunk ki valamit neked ezekből az anyagokból?
2012. júl. 26. 13:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm az ötleteket!

Igen, úgy gondoltam, hogy leírom miből mit szeretnék csinálni és ti segítetek, a mennyiségekben, hogy kb miből mennyi kekk hozzá és egyáltalán ehető lesz-e vajon?

Nos, arra nem is gondoltam, hogy a kukoricadara kemény maradhat, a sütiben.Az nem lenne jó.A puliszkás megoldás már azt hiszem jobb lenne, de lehet azt készíteni, hogy tepsibe kerüljön és szeletelhető legyen?

2012. júl. 26. 14:10
 8/10 anonim ***** válasza:
61%

Kukorica lisztből csinálj egy gyúrt tésztát: 30 dkg liszt, 15 dkg margarin, 1 tojás, 15 dkg porcukor, és annyi tejöl, hogy gyúrható legyen. Nyújtsd ki, süsd meg. Aztán főzz egy csomag karamell pudingot 3 dl tejjel. 12 dkg maragrint keverj ki 12 dkg porcukorral, ezt keverd a pudingba ha kihűlt. Ezt kend a tésztára. tetejére szórd a vágott diót, vagy mandulát.


Na mit szólsz ehhez?

2012. júl. 26. 14:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:

Azt írja a kérdező, hogy a karamella "ne is legyen annyira folyékony, hogy áztassa a tésztát". A puding szépen beszívódik a tésztába... Ezáltal pont olyan ragacsos (nedves) bodagot kap, amit nem akar!


Ahogy olvasom, inkább olyat akar, ami inkább száraz+omlós, van benne rágcsálnivaló (dió, kukoricadara), és a karamella egy plusz a tetején...

Ehhez nem való puding.


Itt egy linzer recept:

"Hozzávalók:

40 dkg vaj

30 dkg rétesliszt

30 dkg finomliszt

20 dkg porcukor

4 tojássárgája

2 evőkanál tejszín

A vajat morzsold bele a lisztbe. Keverd hozzá a porcukrot, a tojássárgát és a tejszínt. Gyúrd össze, és tedd hűtőbe néhány órára. Ezután vedd ki a hűtőből, és lisztezett deszkán nyújtsd ki. Szaggasd ki, és ízlésed szerinti lekvárral ragassz össze két kiszaggatott formát. Végül tedd előmelegített sütőbe, és süsd aranybarnára."


Ezt csináld annyi különbséggel, hogy a 2 kanál tejszínbe (vagy tej is lehet) tegyél 2 kanál kukoricadarát. Áztasd benne fél órát, és ezt tedd a többi hozzávalóhoz, viszont a lisztből vegyél el 2 kanálnyit!

2012. júl. 26. 15:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:
4-es,5-ös vagyok,igen,a puliszkát szépen lehet szeletelni,ha kihűlt!:)
2012. júl. 27. 14:24
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!