Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Körömpörkölt receptet kérnék...

Körömpörkölt receptet kérnék szépen valakitől, bográcsban szeretném megcsinálni. (? )

Figyelt kérdés
Nem csináltam még bográcsban semmit,nagy tüzet kell rakni,vagy csak parázs legyen,az is meleg ugyanúgy?Figyelni kell állandóan hogy le ne égjen?Tudatlan vagyok ezen a téren,ne haragudjatok:)Nem szeretném elszúrni:)Konyhában tudok főzni azért,de egy bogrács azért más biztos.És valami jó kis recept kellene a körömpörkölthöz:)
2012. jún. 30. 15:46
 1/10 anonim ***** válasza:
Ugyanúgy főzöd, mint a normál pörköltet, de azért ajánlom, hogy kuktában főzd elő, mert különben két napig ülhetsz a bogrács mellett. Mivel a bográcsban folyamatosan körbe járja a láng, folyamatosan rázogatni vagy keverni kell, hogy oda ne kapja.
2012. jún. 30. 16:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:

Én nem merném bevállalni a bográcsos körömpörköltet. max úgy, hogy valóban lábasban (akinek van kuktája abban) megfőzném, és a látvány kedvéért bográcsban befejezném.

a labasban is nagyon kell rá ügyelni, mert nagyon könnyen odakaphat.

a lábast villámgyorsan leveszed a gázról, ha "gáz" van, de a bográcsnál nem lehet ezt megtenni.

amúgy teljesen úgy csinálom, mint bármely húsból, hagymát dinsztelek zsíron, kicsit sózom, egy picit pirítom, majd kevéske vízzel fedő alatt péppé főzöm. rá a darabolt megpucolt köröm, átforgatva a hagymás zsíron. fedő alatt kicsit párolni, hogy adja ki a saját levét.

ha ez visszasült zsírjára, akkor teszem bele jóféle pirospaprikát, átkeverem és ha van csontlevem, azzal engedem fel. nem hosszúlére, csak lepje el a darabokat.

só, bors, őrölt kömény, és egy paprika, hámozott paradicsom kerül még bele egy csipet majoranna sem rontja el.állandóan őrizni kell, és pótolni apránként a folyadékot.hosszadalmas, de nagyon finom a végeredmény, a csontról le kell válnia a bőrös húsnak, a gőze szinte ragacsos, ha a tenyeredet összeszorítod felette.én a nagy csontokat mindig kiveszem tálalás előtt, így is marad szopogatnivaló bőven:)

De van egy nagyon kedves autentikus, bográcsozásban (és egyebekben is )jártas válaszolónk, aki tökéletes választ fog Neked adni:)

Remélem, ma is idetéved, és megadja az igazi pasis választ:))

-tki-

2012. jún. 30. 18:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
Mi főztünk már bográcsban körömpörit.Bővebb lével kell felengedni, jó parázs alá( nem láng!)és szépen megpuhul.Figyelni kell és pótolgatni a folyadékot egészen addig amíg majdnem hogy puha.Akkor addig kell főzni amíg a levéből elpárologtat és szépen besűrűsödik a szaft.Így nem ragad le, nekünk legalábbis, de azért illik jó sűrűn ránézni.:)
2012. jún. 30. 21:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
Nem bonyolult ugyanúgy főzöd mint akármelyik pörköltet csak tegyél bele kömény magot .Kis láng égjen alatta bő lével amit csak a végén kell elforralni és sűrűn keverd.
2012. júl. 1. 07:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 A kérdező kommentje:
Oké,jövő héten megcsinálom,kíváncsi leszek erre:)
2012. júl. 1. 12:37
 6/10 kalifaszi guszti ***** válasza:
zsír, hagyma, fűszerpaprika, hús. mint bármelyik másik prökölt. víz helyett némi sertéscsontból és zöldségekből csinálj egy kis alaplevet és azzal öntsd fel
2012. júl. 2. 00:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 A kérdező kommentje:
Az nem fog menni,mert nincs csontom meg zöldségem,mert már mindent megvettem,viszont van tyúkhúsleves kockám,az nem jó?:)Délelőtt már utazok,ha nem jön válasz viszem magammal,és akkor abból öntöm fel.
2012. júl. 2. 01:12
 8/10 doboszoli ***** válasza:

Hát igen, a körömpörkölt bográcsban nem egyszerű mutatvány.

Illetve munkaigényes, és állandó felügyeletet feltételez, úgy az étel, mint a tűz szempontjából.

Javaslatom:

A négyfelé (lehetőleg fűrésszel!!) vágott, megpörzsölt körmöket érdemes otthon kuktában 25-30 percig főzni sós borsos vízben, majd a főzőlét is eltenni.

A bográcsban való előkészítésnél, és fűszerezésnél kövesd tanult barátom útmutatásait, aki -nagyon bölcsen- kitér a majoránna használatára is. Felöntésre használd a főzőlevet, így nincs ízveszteség, és egy jó óra alatt elkészül, ami elég ahhoz, hogy az ízek összefőjenek.

Egyetlen percre se hagyd magára a fövő ételt, mert azonnal leég!!

Némi zöldpaprika, és paradicsom csak javít az ügyön.

Sok sikert, majd referálj az eredményről.

Ja! Egy felnőttre min. két egész körömmel számolj, és lehetőleg első próbálj venni.

2012. júl. 2. 06:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:

Oh, már kalimpált a szívem, de Kedves Kérdező, remélem még időben megérkezett a szakszerű válasz.

És tényleg, ha nem nagy teher, írd meg a végeredményt nekünk.

Nagyon sok sikert, és ujjnyalogatást:))

2012. júl. 2. 07:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 kalifaszi guszti ***** válasza:
akkor maradj a víznél. a leveskockákat meg elegáns mozdulattal dobd a kukába..
2012. júl. 2. 09:48
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!