S.Ági kérdése:
Hogy kell elkészíteni a rizi-bizit?
Figyelt kérdés
Csak borsót raknék bele! De abból frisset vagy fagyasztottat? Meg van egy zacskós rizsem azt is fel szeretném használni! Segítsetek légyszi! Még sosem csináltam!2010. jún. 27. 08:51
1/4 anonim ![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
válasza:
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Főzd meg a rizst és a borsót külön és öntsd egybe. A főzővizbe sót és vegetát szoktam tenni.
2/4 anonim ![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
válasza:
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Bocs a friss finomabb, de ne főzd agyon lo-l5 perc maximálisan elég a borsónál.
3/4 anonim válasza:
Szia szakács vagyok!
Íme az eredti rizi-bizi receptje:Hozzávalók
20 dkg rizs
20 dkg zöldborsó
5 dkg vaj-margarin
2-3 ek aprított petrezselyem zöld
Só, bors
Reszelt sajt
1 kis fej hagyma (a rizsel együtt pároljuk, utána eldobhatjuk)
A rizst pároljuk meg készre,borsót vajban pároljuk meg 2-3 percig (lassú tűzön, fedő alatt), adjuk hozzá az aprított petrezselyem zöldet és 1-2 percig pároljuk tovább. Ízlés szerint fűszerezzük. Keverjük el a rizzsel.A rizibizibe tehetünk 1 sárgarépát aprítva vagy 10 dkg gombát is, pároljuk meg a borsóval együtt, majd keverjük el a párolt rizzsel.
A végén 1-2 ek reszelt sajtot is bele keverhetünk.
4/4 anonim válasza:
09:25 avgyok, azt elfelejtettem, hogy friss vagy fagyasztott zöldborsó esetén érezned kell, hogy mikor puha és megfelelő a borsó, amikor párolod. a friss elkészítése tart több ideig. Jó étvágyat
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!