A tejszínes rakott krumplin besűrűsödik a tejszín a
sajt alatt?
Figyelt kérdés
Elég híg és sok volt a főzőtejszínes mártás amit ráraktam, ez be fog sűrűsödni vagy magába szívja a krumpli?
2018. nov. 30. 16:03
1/8 anonim válasza:
Attól függ milyen magas a zsírtartalma a tejszínek ha nem éri el 30-33% akkor vizes és az nem fog besűrűsödni.
2018. nov. 30. 16:08
Hasznos számodra ez a válasz?
2/8 anonim válasza:
Valamennyit sűrűsödik, hisz vizet veszt a sütőben, nem is keveset. Abból extrapolálva, hogy a tejföl szilárddá válik (ezért teszek rá utólag is, krémesen szeretem), egy hígabb dolog pont jó lesz. Már ha a krémesen folyót szereted, mint én. De ha túl híg, akkor elkészülve is túl híg lesz, csak sűrűbb, mint eredetileg.
2018. nov. 30. 17:06
Hasznos számodra ez a válasz?
3/8 anonim válasza:
Be, mivel a víztartalom egy része el fog parologni
2018. nov. 30. 17:42
Hasznos számodra ez a válasz?
4/8 anonim válasza:
Igen, mire megsül a krumpli, a tejszín szinte eltűnik. Krémes és finom. Akkor a legfinomabb, ha lassan sül, én 130 fokon szoktam sütni úgy másfél két órát, és a végén,csak amikor már teljesen puha veszem fel a hőfokot, hogy megpiruljon a teteje.
2018. nov. 30. 20:45
Hasznos számodra ez a válasz?
5/8 A kérdező kommentje:
Akit érdekel esetleg az eredmény, nem sűrűsödött be (és a krumpli is nyers maradt picit), Leöntöttünk róla és visszaraktuk sülni. Utána már jó lett.
(Nekem égett a bőr az arcomról a párom előtt, hogy milyen béna vagyok, de szerencsére elviccelte a dolgot azzal, hogy szólhattam volna, hogy mostmár nem csak vega vagyok, de nyers vega is. :D Van még mit tanulnom a konyhában.)
2018. dec. 1. 19:37
6/8 anonim válasza:
Azért ne add fel. A francia rakott burgonyát nem lehet gyorsan sütni, idő kell ahhoz hogy a nyers egészen vékonyra szeletelt krumpli megpuhuljon a tejszínben. Minimum másfél-két órát kell sütni, és akkor isteni krémes, puha finomság lesz belőle.
Köszönöm a receptet. Egész hasonlót készítettem én is csak tettem még bele egy kis spenótot, mert fel kellett használni. :) Ezt a receptet le is mentem. :)
2018. dec. 1. 21:20
8/8 anonim válasza:
Ha vizet öntesz a krumplira, akkor se marad nyers, legfeljebb nem sül, hanem fő.
Nálad az lehetett a gond, hogy nem sütötted elég ideig.
Ha pl. túl meleg a sütő, akkor a teteje túl gyorsan kap színt, amikor a belseje még nincs átsülve.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!