Milyen színe lesz ennek a levesnek?
Későig dolgoznak, ezért szeretném meglepni a szüleim egy fazék gyümölcslevessel mire hazaérnek. A helyzet az, hogy nem kifejezetten piros gyümölcsök vannak itthon (barack befőtt, friss körte, ananász befőtt, és egy meggybefőtt) , de mégis szeretném a klasszikus, bordó/piros színt elérni: van erre valamilyen konyhai praktika?
Úgy terveztem hogy veszek egy csomag puncsos pudingport és azzal sűrítem ami rózsaszín, vajon elegendő színezést adhat neki? Vagy jó úgy is, ha nem kifejezetten piros, hanem natúr színekkel hagyva, csak tejföllel sűrítve?
Nem kell túlaggódni a színét, megfelelő lesz.
Inkább az ízesítésre fordítsd ennyi energiát.
Ha van meggybefőtt, akkor mi a gond? Csináld csak abból és piros lesz. Bár nem minden gyümölcsleves piros.
És egy jó tanács, ha megfogadod:
A fűszereket (szegfűszeg, fahéj, citromkarika) főzd előtte sima vízben legalább egy 20 percig forrástól számítva, szűrd le és csak utána tedd bele a gyümölcsöt, vagy a befőttet, mert ha egyszerre kezded, mire kijön az íz, rommá fő a gyümölcs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!