Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ha marha hús levesnek kicsit...

Ha marha hús levesnek kicsit sötét szine lett akkor mit rontottam el?

Figyelt kérdés
Nem olyan szép világos mint a csirke ,vagy tyúk leves...
2012. okt. 1. 11:23
 1/3 anonim ***** válasza:
Azért van,mert vörösebb a húsa...Semmi baja,a marhahúsból készült leves a legjobb szerintem.
2012. okt. 1. 11:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:

Semmit nem rontottál el!

A marhának sokkal "erősebb" a levese, ezért sötétebb-sárga is. Általában, hogy igazán élvezhető legyen, egy kicsit több vizet is elbír arányaiban, mint egy gyenge csirke, vagy "fiatal" tyúk = ha ízre úgy gondolod, akkor először forralj egy kis vizet (kb. 1-2 deci is elég, minimális sóval), utána forrald fel a levest, (nem baj, ha már leszűrted), és önts bele az előre felforralt vízből valamennyit, főzd őket kislángos, alig-alig forrva össze.

Ezzel egy kicsit tudod csökkenteni a leves erősségét. Nagyon ne hígítsd fel, mert akkor meg elmegy a húsleves-íz.

2012. okt. 1. 11:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:
Semmit nem rontottál el, a marhahahús leves sötét színű, nem aranysárga. ez így természetes, ne higítsd vízzel.
2012. okt. 1. 12:21
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!